НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Отървете се от тези 13 неща, за да бъдете по-щастливи!

Отървете се от тези 13 неща, за да бъдете по-щастливи!

Отървете се от тези 13 неща, за да бъдете по-щастливи!
Отървете се от тези 13 неща, за да бъдете по-щастливи!

Със сигурност всички от нас са чували, че преди да дойде нещо ново, трябва нещо старо да си отиде. И това е така, защото “старото” трови живота ни, без да сме наясно, че ни задушава. И чувстваме благословено облекчение, когато то си отиде. Животът се променя, ние се променяме, светът се променя! Ето 13 неща, от които трябва да се отървете. Гарантирано! Животът ще бъде по-добър, а вие по-щастливи!

1. Отървете се от необходимостта винаги да доказвате своята истина. Не си струва.

2. Спрете да се опитвате да контролирате всичко. Бъдете готови да се откажете от необходимостта постоянно да следите всичко, което се случва с вас – ситуации, събития, хора и т.н. Независимо дали става дума за семейство и приятели, колеги или непознати на улицата – просто им позволете да бъдат такива, каквито са.

3. Отървете се от чувството за вина. Спрете да обвинявате другите за това, което имате или нямате, за това, което чувствате, или не чувствате. Спрете да изразходвате енергията си излишно и поемете пълна отговорност за живота си.

4. Спрете да мислите негативно. Колко хора вредят на себе си, като позволяват на негативните мисли и емоции да контролират живота им. Не се доверявайте на всичко, което се казва. Вие самите можете да направете повече, отколкото мислите.

5. Спрете да се оплаквате от различни неща – хора, ситуации, събития, които ви правят нещастни, тъжни и депресирани. Никой не може да ви накара да сте нещастни.

6. Избягвайте критиката. Спрете да критикувате хора, които са различни от вас, както и събития, които не отговарят на вашите очаквания. Всички сме различни.

7. Откажете се от необходимостта да впечатлите другите. Спрете и не се правете на това, което в действителност не сте. Свалете маската и бъдете себе си.

8. Спрете да се съпротивлявате на промените. Промените са нещо нормално. Те са ни необходими, за да преминем от точка А до точка Б. Промените помагат да променим живота си и живота на другите към по-добро.

9. Не поставяйте етикети. Спрете да поставяте етикети на хора, които не знаят или просто не разбират някои неща.

10. Освободете се от миналото. Знаем, че е трудно. Но вие трябва да приемете факта, че сега – това е всичко, което имате.

11. Освободете се от страховете. Страх – това е просто една илюзия, той не съществува – вие го създавате. Всичко е в ума ви. Променете вътрешната нагласа и всичко ще си дойде на мястото.

12. Откажете се от извиненията. Най-често ние се ограничаваме заради многото извинения.

13. Престанете да живеете живота си според очакванията на другите хора. Твърде много хора живеят живот, който не е техен. Те живеят живота си в съответствие с това, което другите смятат за най-добро за тях. Те правят това, което родители, приятели, учители, правителство и общество очакват от тях и пренебрегват вътрешния си глас. Толкова са заети с очакванията на другите хора, че губят контрол над живота си.

Вижте още: Пет начина да победите ревността

Тези хора забравят какво ги прави щастливи, какво наистина искат … и в края на краищата забравят за себе си.

Имате един живот. Той се случва точно тук и сега. Живейте, колкото искате, вслушвайте се във вътрешния си глас и не позволявайте мнението на другите да ви отклони от пътя ви.