НАЧАЛО ЗДРАВЕ 2 природни средства за лечение на язви и рани, причинени от диабет

2 природни средства за лечение на язви и рани, причинени от диабет

0
2 природни средства за лечение нa язви и рани, причинени от диабет
2 природни средства за лечение нa язви и рани, причинени от диабет

Почти 15% от диабетиците развиват язви, причинени от диабета. Те са известни още като “диабетни язви на краката”, тъй като най-често се появяват на краката. Въпреки това, могат да се появят навсякъде в долната част на тялото. Обикновено се появяват поради лошо кръвообращение или неправилна и забавена функция на вените – състояние, известно като венозна стаза. Ако не се лекува, може да доведе до усложнения, които могат да бъдат сериозни и да доведат до инфекция. Тази инфекция може да доведе до ампутация на засегнатите пръсти на краката. Правилната грижа е много важна, за да се избегнат подобни усложнения.

Какво представлява язвата, причинена от диабет?
Диабетът се характеризира с високо ниво на захар в кръвта и това е проблем, който отслабва сърдечно-съдовата система, което води до лошо кръвообращение на крайниците. Кожата на краката става податлива на нараняване – особено на рани или язви.

Какви са причините за диабетната язва?
Алкохол, употребата на тютюневи изделия, затлъстяване, сърдечни и бъбречни заболявания са само някой от факторите, които увеличават риска от язва. Неудобните обувки също могат да предизвикат поява на мехури по стъпалата на краката, които могат бързо да се влошат.

Превантивни мерки за диабетна язва
За човек, страдащ от диабет, е важно ежедневно да се грижи за краката и ходилата  си, за наличието на нови или развиващи се язви. Ранното откриване и ежедневните грижи са предпоставка за бързото оздравяване.

Вижте още: Имате ли подобен проблем на краката си? Ето как да се избавите!

Много хора също така съобщават, че ежедневно мият и овлажняват краката си, редовно сменят чорапите си, носят удобни обувки, често почистват кожата, за да предотвратят развитието на бактерии и гъбички.

Диабетът и природните средства за лечение
Освен че диабетът може да доведе до образуването на язви, той може много да усложни лечението им. В действителност, ампутацията на пръстите на ръцете и краката е реален краен резултат за много хора – около 15%. Това подчертава жизненоважното значение от ежедневни грижи и внимание.

Когато раната започне да се развива, поддържането на чистота в тази област е много важно. Освен това, ние препоръчваме да се използва природен мехлем за лечение на рани, тъй като той е безопасен и без странични ефекти, които ще намерите в много от неестествените продукти.