НАЧАЛО ЗДРАВЕ Акне карта: Какви проблеми показва възпалението?

Акне карта: Какви проблеми показва възпалението?

0
Акне карта: Какви проблеми показва възпалението?
Акне карта: Какви проблеми показва възпалението?

Разберете защо вашите козметични средства не работят срещу акне!

Акнето е проблем, който не може да се лекува само по козметичен начин, тъй като причините за него обикновено са много по-надълбоко. Това е особено вярно за акнето по тялото. Решихме да видим какво трябва да промените, за да спрете образуването на акне.

Акне карта: Какви проблеми ще покажат възпаленията в областта на шията, бедрата или гърдите?

1 – Челюст и шия: Хормони

Един от най-често срещаните причини за акне по брадичката и шията е излишъкът на хормони от надбъбречната жлеза. Друга причина е стресът или повишената консумация на захар. И още до появата на акне могат да доведат прекалено стегнати яки и контакт на кожата с мръсна коса.

2 и 3 – Рамене: Стрес

Акнето в тази област показва, че често се чувствате изтощени, безпомощни и уязвими. Ако петната се появяват на едното рамо, може би причината е прекалено стегната каишка на чантата или сутиен при момичетата.

4 – Гърди: Храносмилателен тракт

Носите ли дрехи, направени от синтетични материали като полиестер или найлон? Появяват ли се по вас гъбични инфекции (особено тези малки пъпчици с бели главички, наподобяващи  стандартното акне) или алергии?

Ако нито едно от тези неща не отговаря за вас, това означава, че акнето няма да изчезне, докато не промените вашата диета. Това важи и за храните с подправки, чипс и сода.

5 и 6 – Ръце: Витамини

В тази област акнето обикновено е подкожно. Причината е лошо кръвообращение, както и голям брой мъртви клетки около космените фоликули. За лечение си струва да опитате ексфолиацията и системното ползване на хидратиращи кремове, в чийто състав влиза салициловата киселина.

Ако и това не помага, означава, че тялото ви не може да се справи с обработката и приемането на витамините, които са в храната.

7 – Корем: Кръвна захар

В областта на корема на практика няма мастни жлези, така че пъпките по него са рядко явление. Ако все пак се появят, то причините са 2 – или имате повишено ниво на кръвната захар, или носите прекалено тесни дрехи.

8 – Интимна зона: Лоша хигиена или венерически болести

Това обикновено е болезнено акне, което се премахва доста трудно, защото зоната е с висока влажност. Най-радостната новина е, че просто трябва да обръщате повече внимание на хигиената си. Ако след 3-4 дни след появата, няма подобрение – лошо. Нужен ви е гинеколог.

9 и 10 – Крака и бедра: алергии и чувствителна кожа

Акнето в тази област обикновено е реакция от ползването на лосиони, душ гелове и почистващи препарати. Причината също така може да е в подкожните косъмчета. Леко намажете с овлажняващ крем.

11 и 12 -Гръб: Нерви и храносмилателен тракт

Това е най-често срещаният тип акне. Причините са много: прекомерна функционалност на мастните жлези; облекло от синтетични материали, които не са дишащи; стрес; неправилно хранене и лоши навици.

Вижте още: Отървете се от изпъкналите кости на краката! Полезни рецепти!

Внимателно се огледайте за тях и не забравяйте да следите с какво се храните. В повечето случаи, това помага.

13 и 14 – Задни части: Храносмилателен тракт

Обикновено има 3 основни причини за акнето: мръсно или стегнато бельо, много суха кожа и нездравословен начин на хранене. Пушенето, храненето с мазни, пикантни и нездравословни храни като картофен чипс, кола, хамбургери и алкохол водят до образуването на токсини в организма, които след това излизат през порите на кожата.