НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Банановата кора е най-ефективната тор за стайните растения!

Банановата кора е най-ефективната тор за стайните растения!

0
Банановата кора е най-ефективната тор за стайните растения!
Банановата кора е най-ефективната тор за стайните растения!

Наскоро ми казаха за едно средство, което е в състояние да направи чудеса с вашите крехки и болни растения. Банановата кора за стайните растения е изключително ефективна тор!

Бананите съдържат много хранителни вещества, които укрепват корените на домашните и градинските растения, съживяват разсада и стимулират активния растеж и цъфтеж на вашите зелени любимци.

Тор от бананови кори

Говори се, че месестата част на банана е също много ефективна тор! Намачкайте 1 банан с вилица и го залейте с половин чаша вода. Ако трябва спешно да помогнете на умиращите ви растения, това средство бързо ще ги върне към живота.

Сместа от пулпата на банана и водата може да излеете директно в почвата!

Въпреки това, банановата кора е по-евтина и достъпна тор от месестата част на узрелия банан… Залейте банановите кори с вряща вода и оставете да се накисват за един ден.

Смесете 1 част енергиен коктейл за растенията от бананови кори с 5 части вода. Поливайте растението редовно с този магически разтвор!

Банановите кори могат да се използват като основа за тор по няколко пъти! Залейте ги с вряща вода и бъдете спокойни, че вълшебната отвара за растеж на здрави и красиви растения скоро ще бъде готова.

Вижте още: 15 хитри трика за грижа на вашите любими вещи

Моята любима драцена почти беше умряла, но аз се възползвах от тази тор и бях поразена от резултата – растението се укрепи само за седмица при постоянно поливане с разтвора от банановата кора!

Кажете на приятелите си за тази възхитителна рецепта, градинарите ще ви бъдат много благодарни!