Разбира се от всички места у дома банята е мястото, което се нуждае от постоянна поддръжка и чистота, и в което е най-трудно да се сложи ред. Загрозените плочки, ваната с петна от изсъхнал сапун, смесителят, покрит със слоеве варовик… Как да измиете всичко това? И то бързо и ефективно?

Липсата на време често води до факта, ние да не успяваме да отдадем нужното внимание при почистване, и в резултат получаваме натрупани замърсявания в различни части на къщата. Разбира се, има различни видове химични препарати за почистване на повърхности от всякакви видове, но те са скъпи и силно токсични, а и не всички са с гарантиран резултат.

За любителите на екологичното почистване, ви предлагаме едно страхотно средство за почистване на банята. То ще ви помогне да измиете стените, покрити с плочки, ваната, санитарния фаянс и батерията!

Ще ви трябват:

1 чаша течност за миене на съдове или течен сапун

1 чаша горещ оцет

1 фуния

1 съд с пръскалка

1 гъба

Приготвяне и използване:

1) Загрейте оцета върху котлона. Течността трябва да е гореща, но не да завира. Температурата трябва да бъде такава, че да може да се докосне с пръст.

2) С помощта на фуния налейте течния сапун и затопления оцет в спрей бутилка.

3) Разклатете добре, но избегнете образуването на прекалено големи количества пяна.

Вижте още: Направете си красива леха от петунии сами! Супер идея!

4) Щедро напръскайте с препарата за почистване плочките, ваната и крановете в банята. Разстелете равномерно с гъба. Оставете за 30 минути.

5) Измийте и изплакнете всичко с хладка вода.

Ще видите как банята ви ще стане чиста и ще придобие много приятен аромат. Това естествено средство може да се използва успешно и за миене на подове.