НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Вземете лъжица ориз и проверете качеството му с този тест!

Вземете лъжица ориз и проверете качеството му с този тест!

Вземете лъжица ориз и проверете качеството му с този тест!
Вземете лъжица ориз и проверете качеството му с този тест!

Ние вече сме писали за продуктите, които често биват фалшифицирани. В този списък влизат скариди, шоколад, ориз.

Днес, ще говорим отново за ориза. За тези, които не знаят, обявяваме новината от Корейския Times. Оказва се, че в Китай приготвят пластмасов ориз, който идва у нас в големи количества.

Вземете лъжица ориз и го подпалете. Ако видите това, в никакъв случай не го яжте!

Оризът не е изцяло синтетичен. В основата си има картофено нишесте, което се добавя към пластмасата, така че да получи желаната форма. Да изядете порция от този ориз, е еквивалентно на това, да изядете найлонова торбичка. Ето защо, преди да похапнете от този продукт, е препоръчително да го проверите. Възможно е подобно чудо на света вече да се произвежда и у нас. Подготвили сме няколко теста, за да ви помогнем да определите качеството на ориза.

Тестове за проверка на качеството на ориза

Тест с вода

Добавете голяма супена лъжица ориз в купа със студена вода и разбъркайте активно. Ако оризът след известно време падне на дъното, това е добре. Ако зърната изплуват на повърхността, бъдете внимателни!

Огнен тест.

Запалете ориза с помощта на кибритена клечка. Фалшивият веднага светва и ще замирише на изгорена пластмаса!

Тест в хаванче

Ако стриете няколко зрънца в хаванче, трябва да се получи бяло брашно. Изкуственият ориз става на леко жълтеникава маса.

Вижте още: Възглавниците ви ще станат снежнобели с тези чудесни 4 съставки!

Тест с мухъл

Ако искате да знаете, че ще имате сварен безопасен ориз, го съхранявайте в херметически затворена кутия на топло място. След няколко дни по този ориз ще се появи мухъл. Фалшивият ще си остане свеж в кутията.

Проверете ориза у дома, за да разберете качеството на продукта. Запазете тази жизненоважна информация за себе си и я споделете с приятелите си!