Когато преди две години имах инсулт, лекарите не бяха сигурни дали все пак отново ще мога да ходя нормално и да говоря. Въпреки това, една година по-късно аз възвърнах говора си и подвижността в дясната половина на тялото си.

И всичко това благодарение на моята упоритост и обикновеното жълтурче.

Това растение е напълно необходимо за лечение и възстановяване след инсулт, тъй като намалява нивата на холестерола, нормализира обмяната на веществата, тонизира работата на нервната и сърдечно-съдовата система.

Аз си приготвям инфузия от сухи листа на жълтурче: 1 супена лъжица от тях се залива с 1 чаша вряща вода. Остава се да се накисва 2 часа и се прецежда, като трябва да пиете по 1/4 чаша 3 пъти на ден, точно преди хранене.

Тази жена по народна рецепта си приготвяла лечебни терапевтични гранули от жълтурче: 50 грама изсушени корени се смилат в мелница за кафе до фин прах и се смесват с цветен мед в съотношение 1:1. След това се оформят гранули, всяка съдържаща чаена лъжичка от тази смес. Готовите топчета се съхраняват в хладилник.

Вижте още: Канелата е в основата на три мощни способа за редуциране на теглото

Приемайте 3 пъти дневно преди хранене, бавно разтворете и приемете от инфузията. Разбира се, също така трябва да правите специални упражнения за краката и да работите с логопед.

Първите резултати от лечението може да наблюдавате след един месец, а след тримесечен курс на лечение постепенно ще възвърнете нормалното си състояние.