Някои казват, че един навик е като втора природа. Психолозите твърдят, че, знаейки ежедневните навици на човека, могат лесно да идентифицират най-дълбоките черти на неговата личност.

В действителност, малко от нас се замислят за това, какво правим, когато обичайно си гризем ноктите или изпращаме съобщения по електронната поща. Ежедневните действия и навици може да изглеждат доста типични, но те всъщност много красноречиво свидетелстват за това кои сме всъщност.

Това са 11 общи навици, които могат да разкажат много за вашата личност.

1) Почерк.

Всеки човек има свой собствен, уникален почерк. Нашият начин на писане е пряко свързан с подсъзнанието. Когато следващия път вземете химикалка или молив, погледнете как пишете. Такива особености на почерка, като размер, разстояние, закръгленост, могат да разкажат много за вашия характер.

Може да пишете писма толкова ситно, че баба ви и дядо ви постоянно да се оплакват от това. Вероятно сте срамежлив човек. Вашите думи са написани много близо една до друга? По-скоро на вас ви харесва да се обграждате с хора.

2) Стил на шофиране.

Начинът, по който шофирате, и дори и начина, по който държите волана, казват много за поведението ви. Свикнали сте да държите волана в горната част, може би дори и с една ръка? Вие се стремите да впечатлите хората, така че да бъдете най-готиният в компанията на приятелите си. Ако държите волана в традиционната позиция и винаги спазвайте правилата за движение, то вероятно сте истински перфекционист.

3) Писане на писма.

Следващият път, когато проверявате своята ежедневна кореспонденция, не забравяйте да  обърнете внимание на стила си на писане. Проучванията показват, че честото използване на думите  „аз“ или „мой“ показва определен нарцисизъм. Но хората, които използват в своите писма силни прилагателни като „възхитителен“ са много емоционални хора.

Нещо повече, ключът към вашата същност може да бъде организацията на пощенската ви кутия. Тези хора, които трият съобщенията непосредствено след четене, обичат контрола и реда. Тези, които предпочитат да запазят своите е-мейли (да прочетат писмото, но да не го трият) са истински перфекционисти. И накрая, тези, които оставят писмото непрочетено, може да са депресирани или да страдат от силни притеснения.

4) Хранене.

По време на хранене всички хора се делят на три категории: бавни, бързи и придирчиви. Бавните консуматори искат да пазят всичко под контрол. Те обичат да се радват на живота във всичките му проявления; Бързите консуматори обикновено са амбициозни, целеустремени, отворени за нови преживявания и много нетърпеливи; Тези, които постоянно капризничат, са предразположени към детайлите и са много дисциплинирани.

5) Позата на спане.

Тъй като никой човек не може да контролира позата си по време на сън, тя може да каже много за подсъзнанието. Ако спите по гръб, то вие сте отворени и уверени в живота си. Ако спите по корем, то ви харесва да контролирате и да вземате свои собствени решения. Но обикновено това ви прави доста упорит човек.

Феновете на поза „ембрион“ търсят комфорт, което означава, че те могат да се чувстват уязвими в  ежедневието. Спането на една страна показва, че вие сте много адаптивни и хармонични хора.

6) Походка.

Начинът, по който вървите, показва колко уверени се чувствате. В едно проучване психолозите помолили затворниците да гледат няколко клипа на хора, които ходят. След като изгледали филма престъпниците трябвало да избират хората, които (според тях) са „жертва“.

Резултатите показват, че почти всички затворници са избрали един човек, който наистина в миналото е бил жертва на престъпление. И те го направили на базата… на несигурната му походка!

7) Нервни тикове.

Имате навици като навиване на косата около пръста си? Пукате кокалчетата на пръстите си? Чоплите раните върху кожата си? Тези тикове често се проявяват, когато сме отегчени или нервни. Не е изненадващо, че тези повтарящи се действия, казват много за личността ви. Отличен пример е едно неотдавнашно проучване за гризане на нокти.

Учените стигат до извода, че хората, които гризат ноктите си обикновено са перфекционисти. Освен това привичката да се гризат ноктите се отнася до „телесно-фокусирани повтарящи се  действия“, което показва присъствието на невроза.

8) Вкусови пристрастия.

Оказва се, че любовта ви към солени чипсове или шоколадови блокчета, също може да говори за вашия тип личност! Хората, които обичат пикантни храни са по-предприемчиви, от колкото тези които обичат сладко.

Тези, които обичат солена храна, обичат да печелят. В допълнение, те винаги и навсякъде търсят незабавно удовлетворение. Хрупкавите храни са любима закуска на перфекционистите. Тези, които обичат кисело, обикновено предпочитат да живеят еднообразен живот.

9) Комуникативни умения.

Не е изненадващо, че разговорът с вас е най-лесният начин да се разбере какъв човек сте. Известно е, че откритите жестове и честите контакти с очите помага да се установи комуникация във всеки разговор.

От това можем да заключим, че хората, които използват затворени жестове и сведен поглед в разговор най-вероятно са интроверти (хора, които имат фобия от празните приказки, каквито са клюките).

10) Поведение в банята.

Това, което правим в банята, се прави от сърце! Застанали под топлите струи вода, можете да планирате деня си, да мечтаете, да пеете, да се забавлявате или медитирате… Предпочитаното поведение под душа показва вашите истински потребности.

Обичате променлив душ? Значи сте весел и талантлив човек. Обичате да си миете зъбите под душа, за да убиете два заека с един камък? Това показва, че цените своето и чуждото време, но понякога сте малко нетърпеливи.

Вижте още: Основните закони на Вселената, които трябва да знаете!

11) Тоалетна хартия.

Оказва се, че по това как размотавате една ролка тоалетна хартия в банята, може да се разкрие за вашата личност нещо интересно. Резултатите от проучването, което включва повече от 2000 мъже и жени, са показали, че хората, които поставят края на откъсване на тоалетната хартия към себе си, като правило, притежават лидерски качества.

Тези, които е поставят обратно към стената, са склонни да бъдат по-сговорчиви.

Споделете статията и разберете повече за приятелите си от техните навици!