НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Хлебарки, мравки и бълхи: Вижте как да се отървете от тях!

Хлебарки, мравки и бълхи: Вижте как да се отървете от тях!

0
Хлебарки, мравки и бълхи: Вижте как да се отървете от тях!
Хлебарки, мравки и бълхи: Вижте как да се отървете от тях!

Кога за последно ви хареса да имате мравки, бълхи и хлебарки у дома? Отговорът е очевиден: “Никога!”. Вие сте съгласни също така, че е необходимо да се справите с тези същества!

Колко често сме виждали хлебарки, които успяват да се скрият под перваза, или мравки, които пълзят по дърветата и развалят плодовете!

От друга страна, никой не иска да диша токсичните им изпарения, нали?

Борната киселина е била използвана в продължение на десетилетия в борбата с всички видове вредители. Тази киселина включва химичният елемент бор, който е доста ефективен при премахването на дребни вредители.

Има няколко предимства на използването на този метод: първо, е безопасен, и второ – достъпен.

Хлебарки

Хлебарките са едни от най-издръжливите насекоми, обитаващи нашата планета. Но това не означава, че не могат да бъдат унищожени.

Използвайте борна киселина, за да приготвите истински ад за тези насекоми.

Сварете няколко яйца, а след това ги сложете в купа. Разбийте ги, добавете 70 грама боракс. След това добавете пълна чаша бяла захар. Продължете да добавяте захар, докато сместа стане тестенообразна. След това е необходимо да сложите оформените топчета от сместа на местата, където се появяват хлебарките.

Мравки

Не е нужно да сте военен стратег, за да не позволите на армията от мравки да нахлуе във вашия дом. Повечето малки вредители обичат мед и мравките не са изключение. Трябва да приготвяте твърди лакомства, за да се отървете от мравките.

Разбъркайте боракс и пудра захар в съотношение 1:3 или на всяка 1/4 чаша боракс, добавете 3/4 чаша захар.

Има и друг начин: Смесете 1/4 чаша боракс с 3/4 чаша мед или кленов сироп.

След това вземете една голяма лъжица и започнете да разпространявате течността в ъглите на вашата градина. Имайте предвид, че тази смес е много лепкава: Не стъпвайте в нея!

Също така поръсете малко захар отгоре, за да може мравките да се опитат да я пренесат в мравуняка. Въпросът с мравките е приключен!

Бълхи

Бораксът е също добро дългосрочно решение при проблеми с бълхи. Всъщност, самият боракс може да убие бълхите за цяла година.

На първо място, трябва да почистите добре цялата къща. Не забравяйте да изчистите под мебелите и трудно достъпните места.

Вижте още: Подхранване на растенията у дома с хранителни отпадъци

На следващо място, поръсете с малко боракс килима, гънките, ъглите и под шкафове, с една дума, всички тези места, където според вас могат да се натрупат бълхи. Обърнете внимание и на местата, където спят или просто лежат вашите домашни любимци. Поръсете там, където има нужда!

Надяваме се тези съвети да ви помогнат да се отървете от различните проблеми, причинени от появата на мравки, хлебарки и други насекоми.