НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Какво означава вдлъбнатината между горната устна и носа?

Какво означава вдлъбнатината между горната устна и носа?

0
Какво означава вдлъбнатината между горната устна и носа?
Какво означава вдлъбнатината между горната устна и носа?

Вдлъбнатината между горната устна и носа може да се окаже проблемна. Вижте в кои случаи!

Много хора се раждат с особено изразени вдлъбнатини по цялото тяло. Най-забележимата и известна от тях е трапчинката между носа и горната устна. Ето какво означава това.

1) Ямичка между носа и устните.

Това място в човешкото тяло, е известно като “филтрум” и е връзката между трите различни групи от лицевите мускули. Формирането на филтрума се случва на третия или четвъртия месец на бременността.

Ето какво означава вдлъбнатината между горната устна и носа!

2) Филтрум.

Той се формира в ранните етапи на бременността, по средата между процесите на формиране на горната челюст и носа. Тъй като тези два паралелни процеса не се сливат в едно, то при тяхната граница се появява гънка.

Тази трапчинка между носа и горната устна се нарича филтрум. Сега вече знаете.

3) Повдигане на устните като спасение.

За по-голямата част от хората, тази трапчинка не е обект на размисъл. Но за жените с по-голямо разстояние между носа и горната устна, може да се превърне в проблем. Много жени отиват на операция поради факта, че разстоянието между устните и носа е твърде голямо над зъбите, което ги прави да изглеждат по-възрастни.

Операцията за намаляване на дължината на вдлъбнатината може да бъде добро решение в такива случаи. Благодарение на напредналите съвременни медицински технологии, белезите от тази процедура, са почти незабележими. Такова намаляване на дължината на кухината обикновено се извършва при горната устна, като излишната кожа се отстранява.

Белезите от тези операции обикновено са скрити под носа.

4) Функции на филтрума.

Филтрумът играе важна роля при бозайниците. Известно е, че той затваря влагата от кухината на носа. В допълнение, той помага да се поддържа влагата в носа. Влажният нос усеща миризмата много по-остро, отколкото сухия. По този начин, вдлъбнатината играе важна роля във функционирането на носа и устата.

Такава носна трапчинка присъства също и при приматите.

5) Методи за съкращаване на горната устна.

Днес хирургическата намеса става все по-популярна в съкращаването на горната устна. Ето и някои от най-разпространените начини.

Операция за повдигане на горната устна

Тази операция се извършва в областта на носа. Може да звучи странно, но хората (най-вече жените), които са преминали през такава интервенция, твърдят, че лицата им  изглеждат по-млади средно с 5 години. Внимание! След тази операция може да останат белези и асиметрия.

Увеличаване на горната устна

Такова вмешателство може да се използва, ако пациентът има тънка горна устна. В този случай се изрязва малко кожа, поради което горната устна започва да изглежда по голяма. Могат да се появят усложнения, подобни на първия случай.

Вижте още: Горчица – неподозирани факти за нейното приложение

Нехирургически метод

Повдигането на горната устна може да стане и с ултразвук. В този случай енергията на ултразвуковите вълни се използва за уплътняване на кожата в желаната област. Единственият значим недостатък на тази техника се крие във факта, че пълните резултати ще трябва да се изчакат 3-6 месеца. Възможно е да има временно усещане за намаляване на устната. В този случай, дори е препоръчително системно да се масажира съответната област, за да се запази резултата.