Оризовата вода се оказва много ценен продукт, който не бива да изхвърляме и подценяваме!

Има много продукти, които в домашни условия правят чудеса и могат да се похвалят със своите предимства, за които не предполагаме. Един такъв продукт е оризовата вода. Без никакво преувеличение може да се каже, че водата на ориза съдържа много витамини, които са подходящи в грижата за красотата. Много от нас изливат водата, след като оризът е готов, нали?

В тази статия ще разгледаме различните прекрасни свойства на оризовата вода, а след това определено ще се замислите дали да продължите да я изхвърляте.

На първо място, оризовата вода е богата на минерали и витамини, които могат да подобрят състоянието на косата и кожата. Представяме ви няколко начина за използване на оризовата вода.

Как да приготвите оризова вода:

Вземете малко ориз и го сварете в дестилирана вода. Излейте излишната вода в стъклен буркан. Покрийте го с нещо и го сложете в хладилника. След като водата се охлади, вече можете да я използвате за различни цели.

За кожата

Измийте лицето си с вода. Вземете памучен тампон и го потопите в приготвената вода. Избършете цялата повърхност на лицето си с памучния тампон.

Оризовата вода намалява порите и придава свежест на лицето ви. Тя има ефект на овлажняващ лосион и абсорбира UV – лъчите. Кожата има способността да събира меден слой върху лицето, а оризовата вода от своя страна, се стреми да унищожи този слой, както го предпазва от старчески петна.

Красива коса

Измийте косата си и след това нанесете малко оризова вода. Оставете няколко минути и измийте.

Протеините, които са в ориза, укрепват косата, възстановяват повредените части. Кажете „здравей“ на здравата и силна коса.

Вижте още: Изяжте 6 скилидки чесън и вижте какво ще се случи след 24 часа!

Дразнене на кожата.

Пригответе си голямо количество оризова вода. Правете си вана с оризова вода по 15 минути два пъти на ден. Тази процедура може да излекува кожните раздразнения.