НАЧАЛО ЗДРАВЕ Диабетът ще бъде преборен с тази древна рецепта!

Диабетът ще бъде преборен с тази древна рецепта!

0
Диабетът ще бъде преборен с тази древна рецепта!
Диабетът ще бъде преборен с тази древна рецепта!

Диабетът трудно се лекува, но трябва да знаете, че има много естествени средства за защита срещу него. Много растения са мощни антидиабетни средства и повечето от тях се използват за лечение от древни времена. Разбира се, не всички древни терапии са безопасни – арсенът и урана също са били давани на диабетиците, но тяхното въздействие върху здравето на пациентите е било опустошително.

За щастие, тези средства са били отхвърлени в полза на антидиабетичното свойство като боба.

Диабетът е сериозен здравословен проблем, който възниква, когато тялото не може да произвежда правилно инсулина или да го използва. Обикновено диабетът се лекува чрез инсулинови инжекции, които се вземат всеки ден, за да се контролира нивото на кръвната захар. Независимо от това има странични ефекти, включително напълняване, отоци и заболявания на черния дроб.

Те също така не показват голям потенциал при лечението на болестта. Много експерти смятат, че промяната в начина на живот е най-ефективният начин срещу диабет. За лечение на болестта, трябва да ядете повече боб и зърнени култури. Те могат да намалят инсулиновата резистентност в организма, която е основната причина за диабет тип 2.

Европейската асоциация за изследване на диабета, Канадската диабетна асоциация и Американската диабетна асоциация препоръчват боба като естествен начин да контролирате нивото на кръвната захар.

Според анализа на 41-те проучвания, проведени в Канада, на които присъствали повече от 1000 пациенти, се оказва, че бобът е наистина едно от най-добрите средства за лечение на диабет, които могат да поддържат стабилно нивото на кръвната захар. Въпреки това, някои от импулсите са по-ефективни от други. Бобовите растения са показали най-добри резултати, включително и черния боб, който показва дори по-добри резултати в сравнение с обикновения боб.

В сравнение с пика на кръвната захар, причинен от белия ориз, черният и шарения боб, комбинирани с ориз бързо намаляват този връх. Червеният и тъмния боб не са толкова ефективни, тъй като имат ниски нива на храносмилателна скорбяла.

Вижте още: Повече от 50 заболявания ще бъдат излекувани с това средство

Бобът е ефективен в борбата с диабета, тъй като съдържа съединения, които блокират ензимното разграждане на скорбялата в тялото, което позволява на скорбялата да отиде в дебелото черво и да подхрани полезните бактерии в червата.

Инхибирането на ензима амилаза е подобно на това, което правят най-популярните лекарства. Редовната консумация на боб може да нормализира нивото на хемоглобин А1С  почти така, както всяко друго лекарство, което прави бобът прекрасно природно лекарство срещу диабет.