Белите дрехи придобиват сивкав оттенък, а любимата ви бяла блуза е пострадала от дезодорант или пот? За съжаление, белите дрехи са много капризни и изискват специални грижи. Много от препаратите за избелване не винаги могат да се справят с тази задача.

Ние знаем как да избелите дрехите си в домашни условия с помощта само на едно естествено средство!

Как да избелите с пероксид?

Водороденият пероксид е първия помощник в избелването на дрехите. Той освобождава активен кислород, който подпомага процеса на избелване. За възвръщане на белотата на дрехите е необходимо да използвате 3% водороден пероксид.

1) Разредете 1 чаена лъжица пероксид в 2 литра топла вода. Потопете белите дрехи за 20 минути. На всеки 5 минути разбърквате дрехите за равномерно избелване. Не забравяйте да изплакнете дрехите с чиста вода!

2) За да се отървете от жълтите петна под мишниците, добавете 1 супена лъжица оцет в топла вода и накиснете дрехите за 20 минути.

След това смесете 1 супена лъжица водороден пероксид, 1 супена лъжица сол и щипка сода за хляб и размесете до състояние на каша. Извадете дрехите от водата и наложете от сместа върху замърсените места по дрехата за 20 минути. След това изперете дрехата, както обикновено.

 

Вижте още: Направете си цветна саксия със собствените си ръце!

Има много начини да избелите любимите си дрехи в домашни условия с помощта на подръчни средства. Предимството на тези средства е, че те са безопасни, естествени и не предизвикват алергии.

Хареса ли ви статията? Споделете я с приятелите си!