НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Не искам деца и никога няма да поискам! Ето защо!

Не искам деца и никога няма да поискам! Ето защо!

0

Раждането на деца не е толкова желано от всички млади жени. Веднъж пътувах в едно купе с млада майка и бебето й. Наблюдавах тази измъчена майка и крещящото й дете и вече знаех, че не искам деца – точка! Само мисълта за евентуално майчинство ме хвърляше в ужас.

Много близки и приятели ме обвиняват в егоизъм и ме дразнят със съветите си, а родителите ми просто се молят за внуци. Реших да проуча този спорен въпрос. Днес на дневен ред е един голям социален проблем: защо някои хора не искат да имат деца?

Не искам деца и никога няма да поискам! Ето защо!

8 причини, заради които младите семейства остават без деца

1. Липса на майчински инстинкт

Трябва да признаем, че някои жени нямат желание да родят дете, даже след като прехвърлят 30! Това не означава, че те мразят децата или изпитват отвращение към бременността. Те просто се чувстват щастливи и пълноценни без наследници.

2. Памет

Психолозите казват, че желанието да имат дете се събужда у всички момичета след тяхното полово съзряване. Невероятно, но това желание е толкова инстинктивно, че остава незабелязано, ако не се реализира. На 25 годишна възраст тя вече силно вярва, че никога всъщност не е искала да стане майка.

Не искам деца и никога няма да поискам! Ето защо!

3. Проблеми, свързани с финансите

Това е най-популярният аргумент. Когато едва свързваш двата края, въпросът за раждане на дете въобще не стои, та нали лекарствата, здравословното хранене и хубавите детски дрехи сега са толкова скъпи. Младите двойки считат, че децата няма да избягат, но после когато се реализират в професията, те прегарят и вече просто не искат да променят живота си.

4. Безплодие

Много често зад привидното нежелание за раждане и шумната реторика се крият физически увреждания. Позната млада жена често е споделяла, че майчинството не е точно за нея, а след това се оказва, че тя от няколко години се лекува от безплодие.

Не искам деца и никога няма да поискам! Ето защо!

5. Трудно детство

Ако девойката е имала неприятни и сложни отношения с родителите си, нежеланието да има деца е пряко следствие от изживените травми през детството. В съзнанието й като резултат се формира негативна представа за майчинството като цяло.

6. Страх от отговорност

Сред жените се срещат толкова инфантилни личности, че ролята на майката според техните представи е просто огромна. За тях е важно да си останат малки момиченца и всички да следват техните капризи. Тези жени не са готови да взимат собствени решения, да отговарят за постъпките си и да решават възникналите проблеми.

Не искам деца и никога няма да поискам! Ето защо!

Вижте ощеТова е нещото, което всички щастливи хора правят всеки ден

7. Мъжът до тях не е истинският

Понякога отказът от майчинство се свежда именно до това. Никоя млада жена не иска да бъде изоставена, особено изоставена с бебе в ръце.

8. Страх от раждането

Паниката около това събитие възниква не без основание. Причината за това може да бъде лоша наследственост, заболяване, слаб организъм, а също така и един от най-честите доводи – промяна на външния вид и фигура след раждането. Такива опасения има всяка жена и не всички са склонни да рискуват.

Не искам деца и никога няма да поискам! Ето защо!

Споделете мнението си по тази тема. Считате ли, че жените трябва да раждат деца или се съгласявате, че това все пак е въпрос на личен избор?