НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Това цвете трябва да бъде във всеки дом! Ето защо!

Това цвете трябва да бъде във всеки дом! Ето защо!

0
Това цвете трябва да бъде във всеки дом! Ето защо!
Това цвете трябва да бъде във всеки дом! Ето защо!

Почти всеки, който обича да отглежда стайни растения на перваза на прозореца, има такова цвете, като мушкатото. Отдавна се смята, че то благоприятства за топлата, тиха и уютна атмосфера в дома.

Астролозите твърдят, че мушкатото не разпространява отрицателна енергия, предпазва от кавги, клюки и сплетни, както и защитава дома от нежелани посетители. Това растение има успокояващи и антистресови свойства, което прави хората по-меки, търпеливи и добри. Привлича в къщата финансовото благополучие и стабилност. В тази статия ще ви кажем 9 причини, поради които определено трябва да имате мушкато в дома си.

Нашите предци са възприемали мушкатото като символ на топлината и уюта в дома.

Между другото, според астролозите, мушкатото предпазва от “зли очи”, потушава всяка негативна енергия в дома, смята се за талисман, който предпазва къщата от различни неканени гости и пази от кавги.

Мушкатото прави хората по-толерантни и любезни. Даваме ви 9 причини защо това цвете трябва да бъде във всеки дом.

Полезните свойства на мушкатото

1) Ароматът на цветето помага за облекчаване на депресията и укрепва нервната система. Ако една саксия с мушкато се постави в една стая, където има геопатогенна зона, то растението неутрализира вредните й ефекти.

2) Мушкатото помага в любовта, затова трябва да подарите червено мушкато на любимия човек и любимият човек ще ви отвърне със споделена любов. Цветето трябва да остане в дома му.

3) Листата на мушкатото съдържат етерично масло и за да се убетите в това, е достатъчно, да потъркате листата им с пръсти. Маслото особено силно се отделя на слънце през лятото.

По този начин, растението се защитава от изгаряне. Смята се, че ако мушкатото е на улицата, в горещо и сухо време при залез слънце над него лесно може да забележите блясък. Такъв ефект създават активно отделящите се етерични масла.

4) Листата на мушкатото не обичат листни въшки, мухи и други насекоми. За да се отървете от насекомите, се препоръчва да натриете домашните любимци с листа.

5) Можете да използвате това цвете за лечение на главоболие и настинки. То почиства въздуха и убива вредните бактерии. За да се чувствате бодри всеки ден, просто останете в продължение на 10 минути в непосредствена близост до растението.

За пречистване на въздуха можете да използвате масло от мушкато, което се продава в аптеките. Достатъчни са само 3-4 капки.

6) Маслото от мушкато регулира хормоналния метаболизъм. То също така възбужда сетивата, така че можете да пуснете в ароматизатора 5 капки масло от мушкато по време на романтична вечеря.

7) Мушкатото е изключително полезно за хора с проблеми, свързани с нервната система, страдащи от хипертония, безсъние, стомашно-чревни и сърдечни заболявания. То оказва съществена помощ при болки в жлъчния мехур и черния дроб. При поставяне на листа върху възпаленото място, това цвете премахва болката от възпалението на средното ухо, ишиаса, зъбобола.

Вижте още: Вълшебните лечебни свойства на лавандулата: Успокоява и лекува

8) Народните лечители препоръчват при зъбобол да не поставяте листа в устата, а да ги наложите върху бузата от външната страна. При радикулит листата се смачкват и след това се прилагат към гърба като компрес. Такъв компрес се прави и при повишено налягане на ръката (мястото, където се мери пулса).

9) Самото отглеждане на мушкато в дома според лечителите, предотвратява образуването на тумори. А парапсихолозите твърдят, че възстановява нарушеното човешко биополе.