Специално за вас подбрахме 6 причини да започнете да пиете чай от джинджифил.

1) Противовъзпалителни свойства

Хроничните възпаления могат да представляват сериозна заплаха за целия ви организъм и да доведат до някои сериозни заболявания: болест на сърцето, диабет, артрит, болест на Алцхаймер, респираторни и автоимунни заболявания.

Ако страдате от възпаление, чаят от джинджифил е най-добрата напитка за вас. Тя има невероятни противовъзпалителни свойства, които защитават организма от посочените по-горе състояния и намаляват възпалението и болката в ставите и мускулите.

2) Засилване на имунната система

Джинджифилът е богат на множество имуномодулаторни съединения, като гингерол, които определят неговите антивирусни, противогъбични и антибактериални свойства. Той укрепва имунната система, което позволява на тялото да се бори с инфекциите и да предотврати появата на настинки и грип.

3) Подобрява храносмилането

Сред многобройните му предимства е включена способността му да се справя с храносмилателните проблеми и подобряването на храносмилателната функция като цяло. Тези ползи са от съставките, които също увеличават усвояването на хранителните вещества.

Джинджифилът може да помогне при запек, увреждане на стомаха, подуване на корема, гадене, повръщане, спазми и диария, както и проблеми с храносмилането.

4) Подобрява кръвообращението.

Ако страдате от високо кръвно налягане и холестерол, чаят от джинджифил може да ви помогне  да нормализирате налягането и да преборите сърдечно-съдовите заболявания. Той може също така да почисти артериите и да предотврати инсулт и инфаркт.

5) Бори рака.

Вече споменахме за силните противовъзпалителни сили на джинджифила, които позволяват да работи срещу раковите клетки, като спира разпространението им и образуването на метастази. Проучванията показват, че джинджифилът е ефективен срещу няколко вида рак, като например лимфом, рак на черния дроб, простатата, панкреаса, белия дроб, колоректален рак, рак на гърдата, кожата и пикочния мехур.

6) Подобрява мозъчната функция

Джинджифилът предпазва мозъка от стрес, апоптоза и възпаление, подобрява функцията на паметта и познавателната способност. Той е особено полезен за жени на средна възраст да подобрят своите познавателни умения.

Как да си направите чай от джинджифил?

Джинджифиловият чай е много лесен за приготвяне и е много по-добър от този, който се продава по магазините.

Вижте още: Повече от 50 заболявания ще бъдат излекувани с това средство

Съставки:

Малък керамичен съд

1 чаша вода

4 до 6 тънки парчета суров джинджифил

Суров мед (на вкус)

Приготвяне:

Сварете водата, а след това добавете джинджифиловите филийки, като намалите огъня. Оставете да къкри за 10-15 минути. Охладете леко и добавете меда.