НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Как банята ви да заблести от чистота само за 5 минути

Как банята ви да заблести от чистота само за 5 минути

0
Как банята ви да заблести от чистота само за 5 минути
Как банята ви да заблести от чистота само за 5 минути

Банята е такова място във всеки дом, в което нечистотиите и следите от влага и мухъл, са винаги по-трудни за почистване в сравнение с другите помещения. Въпреки това почистването на банята е неразделна и важна част от поддържането на чист и подреден дом.

Почистването на банята обикновено отнема много време, но ние ще ви покажем как да я накарате да заблести много бързо. Ще ви трябват само 5 минути, за да въведете всичко в ред.

Първата минута

Тези шестдесет секунди са ви нужни за да посъберете разхвърляните неща в банята: върху повърхността на рафтовете, около мивката и на пода. Например, мръсното бельо – в коша за пране, спиралата – в несесера за гримове, а памучните тампони – на плота. Толкова е просто!

Втората минута

Тук стигаме до скоростното почистване. С бързи движения нанесете препарата за почистване по повърхностите на ваната и тоалетната, след това изтъркайте с четка или гъба и после изплакнете. Накрая подсушете с кърпа хоризонталните повърхности.

Съвет! По време на почистването се старайте да използвате екологични перилни и почистващи препарати или такива, които самостоятелно сте направили (на базата на оцет, горчица или масло от чаено дърво).

Третата минута

Тази минута е посветена на “изправяне” или “подравняване”. Внимателно закачете кърпите, подредете равно кутиите и бурканчетата, изравнете завесата за баня. С тази задача може да се справите за по-малко от 60 секунди!

Четвъртата минута

Вече сте на финала! Тези 60 секунди отделете на огледалата и батериите. Изтъркайте ги до блясък и се усмихнете на отражението си.

Вижте ощеОбновете кухненските съдове с помощта на тези съвети!

Петата минута

Вероятно за нещо не ви е достигнало времето? Тогава тази минута е резервна. Можете да я използвате за почистване, а може и за себе си – направете упражнения за очите, загрявка на китките на ръцете или масаж на врата.

Една тайна: Пристъпвайки към изпълнението на указанията, имайте предвид, че те трябва да се изпълняват всеки ден. Пет минути е лесно да се разбият на пет едноминутни подхода на ден. И тогава вашата баня ще блести чистота 24 часа в денонощието.

Споделете тази информация с вашите приятели в социалните мрежи!