НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Как да използвате куркумата? Няколко полезни съвети!

Как да използвате куркумата? Няколко полезни съвети!

0
Как да използвате куркумата? Няколко полезни съвети!
Как да използвате куркумата? Няколко полезни съвети!

Куркумата е подправката с богат оранжев цвят и приятна миризма, която често се използва за оцветяване на храни, но в народната медицина на ориенталските страни, тя играе по-голяма роля.

Съставът на подправката включва куркумин – активната съставка, която стимулира храносмилателната дейност, помага да се справите с диабета, както и със загубата на тегло. Ето защо, златният ароматен прах трябва да се добавя в храната или да се пие всеки ден на празен стомах с вода.

Навярно част от вас знаят, че ползите от куркумата се увеличават в комбинация с определени продукти, но за мнозина това ще бъде новост.

Оказва се, че за цялостното преработване на куркумина, са необходими проводници, без които тялото не може да се възползва напълно от ползите на веществото. Тези продукти ще обсъдим в следващите редове.

Условия за ползване на куркумата

Както се вижда от последните проучвания, любимият черен пипер увеличава полезните свойства на куркумина около 20 пъти! Трябва да добавите няколко зрънца черен пипер в ястието или питието със златист оттенък.

Според американския лекар Джозефа Меркола, куркуминът е в състояние да увеличи значително защитните функции на организма. За да направите това, куркумата трябва да се използва заедно с растителни и млечни мазнини.

Необходимо е да вземете под внимание становището на видния онколог от САЩ Сарасвати Сукумара, който настоятелно препоръчва куркумата да се загрява преди консумация.

Вижте още: 10 ситуации, в които пастата за зъби няма да ви разочарова!

Тези три правила за използването на слънчевата подправка лесно се комбинират и в приготвянето на така нареченото златно мляко – топла смес от прясно мляко, черен пипер, куркума и мед.

Нека вашите приятели узнаят правилата за използване на ценната подправка, споделете статията с тях!