НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Как да спрете да ядете сладко? Този продукт ще ви помогне!

Как да спрете да ядете сладко? Този продукт ще ви помогне!

0
Как да спрете да ядете сладко? Този продукт ще ви помогне!
Как да спрете да ядете сладко? Този продукт ще ви помогне!

Нищо не е по-вдъхновяващо от парче пай, шоколадова торта или сладки с чай. Не е изненадващо, че отказването от сладко е сериозно решение. Мнозина се опитват да ограничат десертите, тъй като искат да влияят положително върху фигурата си. За съжаление, понякога не е лесно …

Днес ще ви кажем как да се откажете от сладкото без много усилия. Разбира се, това може да бъде направено чрез психически тормоз или чрез използването на силна мотивация, но има начин да бъде много по-лесно.

Сусамово мляко

Много често имате глад за сладко без причина. В допълнение към личните навици на хранене, желанието да ядете нещо с високо съдържание на глюкоза може да бъде повлияно поради недостиг на калций и магнезий. Особено много им се дояждат сладки и сладкиши на тези, които са на диета.

Когато сваляте килограми, тялото е много по-податливо на изкушения. Поради по-малкото количество енергия, то търси глюкоза. Първо, тя се абсорбира бързо. На второ място, действа като енергийна бомба. Със сладко можете да се справите, ако се чувствате отпаднали, но ефектът е краткотраен.

Как можете да откажете това, което не е полезно? Използвайте сусам. Безценният сусам е с високо съдържание на калций, магнезий, витамини А, Е, С и група Б. Той е висококалориен, така че ще даде енергията, от която тялото се нуждае, но това няма да се отрази на теглото ви. Остава само правилно да извлечете неговите ползи. Направете си сусамово мляко!

Ще ви трябват:

100 грама непечен сусам

2 чаени лъжички мед

1 литър вода

Накиснете семената сусам във вода за една нощ. На сутринта ги измийте, изсипете ги блендер, добавете чаша вода, мед и смелете. След това добавете останалата вода и отново разбъркайте в блендера. Медът се използва като подсладител, така че не е задължителен, но със сигурност няма да ви навреди. 

По този начин получавате отлично сусамовото мляко, чаша, от което трябва да приемате сутрин, преди хранене. Неестественият глад за сладкиши ще изчезне след няколко дни, а с него ще отслабнете. Прелестта на сусама се крие в това, че по този начин калция се усвоява много по-добре и по-бързо, отколкото ако го приемате в чист вид.

В допълнение освен укрепването на костите, ще получите витамини, благодарение на които ще имате здрави нокти и коса. Другата приятна ползва, е че съдържа повече антиоксиданти, които предпазват от стареене и намаляват риска от рак.

Вижте още: Чай от джинджифил 6 причини да го пиете всеки ден!

Не забравяйте, печеният сусам напълно губи своите полезни свойства, затова извлечете неговите хранителни вещества по-лесно и по-добре, като накиснете семената във вода. Сусамовото мляко може да се използва при печене или като основа за шейкове.

Споделете тази полезна информация с близките и приятелите си!