НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Как да почистим вратата на фурната (зоната между стъклата)?

Как да почистим вратата на фурната (зоната между стъклата)?

0
Как да почистим вратата на фурната (зоната между стъклата)?
Как да почистим вратата на фурната (зоната между стъклата)?

Почистете фурната, следвайки нашите най-добри съвети, и ще се радвате на чиста кухня и свободно време!

“Истинската майка в действие” (“Real mom on a mission”) – Джес Kилман използва блога си, за да помага и на други майки да се грижат за дома си с ограничен бюджет. Този блог обхваща всичко – от почистване до готвене. Kилман предлага прости съвети как да направите живота по-лесен и по-приятен за цялото семейство.

Един от най-популярните записи в блога на Килман обяснява как да почистите зоната между стъклата на вратата на фурната. Не е изненада, че хората много харесват този пост от октомври 2012 година. Този прост метод за почистване и премахване на мръсотията перфектно поддържа чистотата в кухнята.

Как да почистим вратата на фурната (зоната между стъклата)

На първо място, започнете да почиствате фурната от лесно достъпно място. След това преминете към следващото ниво. За него Килман препоръчва прилагането на домашен портокалов обезмаслител.

За да го направите, следвайте инструкциите на Килман. Ще ви трябват само топла вода, препарат за миене на съдове и етерично масло от портокал.

Освен това, Килман говори за това, че има малко известно винтче, което трябва да се отвърти, за да почистите пространството между стъклата, наречено „винт торкс”. С помощта на набор от инструменти, която тя купила за 5 долара, Kилман отвива болтовете от горната част и вътрешната страна на вратата и с помощта на вакуум почистила отвътре. След това тя използвала препарата за почистване.

Подробни инструкции могат да бъдат намерени в сайта на Килман.

Има още няколко други методи за почистване на фурната. „Kitchn“ препоръчва ползването на сода и бял оцет в предварително загрята фурна – това е ефективен начин за почистване, а сайта „Spring Cleaning Tips“ предлагат да направите домашно средство за почистване на фурната с помощта на перилен препарат и бял оцет.

Вижте още: Направете си свещ у дома с натурални продукти!

Друго решение – излейте амоняк в широка купа и го оставете в продължение на една нощ във фурната.

Всичко това е изключително необходимо, като се има предвид колко рядко се замисляме за чистотата на фурната в зоната между стъклата.

Споделете статията с приятелите си!