НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Той подпали утайката от кафе в задния си двор. Ето причината!

Той подпали утайката от кафе в задния си двор. Ето причината!

0
Той подпали утайката от кафе в задния си двор. Ето причината!
Той подпали утайката от кафе в задния си двор. Ето причината!

Утайката от кафе не винаги е за изхвърляне. Ако сме по-съобразителни можем да извлечем ползи от нея …

Лятото е един от най-прекрасните сезони на годината. Но то може да бъде много по-хубаво, ако не са досадните комари и другите вредни насекоми. Заедно с неприятното жужене, много от тях са приносители и на най-различни заболявания.

Препаратите за предпазване от насекоми, купени от магазина, за съжаление не винаги са ефективни, а също и са скъпи и много токсични. Особено чувствителни към тях са децата. Такива препарати предизвикват не само алергии, сърдечно-съдови заболявания, но оказват и неблагоприятно въздействие върху нервните клетки. Ето защо ние ви съветваме да забравите за препаратите за насекоми и да започнете да събирате утайка от кафе …

Комарите и други кръвосмучещи насекоми имат много обонятелни рецептори, чрез които те търсят и “надушват” източници на кръв. Това ги прави по-чувствителни към някои миризми. Например, миризмата на пушек. Затова най-добрият начин за предпазване от досадните насекоми е ако подпалим утайката от кафе.

Първо, тя изпуска силен аромат, а на второ място, при запалване отделя много дим.

Той подпали утайката от кафе в задния си двор. Ето причината!

Ако сте решили да поседите навън, на терасата или на балкона, просто изсипете в алуминиево фолио или стара чинийка суха утайка от кафе и я подпалете. Можете да добавите към утайката и няколко листа дафинов лист.

Подпалената утайка от смляно кафе ще подейства мигновено, като същевременно е абсолютно безвредна за хората. Между другото, утайката от кафе помага да се отървете не само от комари, но също така и от мухи, мравки и охлюви.

Вижте ощеИзвестен градинар намери перфектно приложение на камъните

Можете да наръсите утайката директно покрай мравуняците в градината и насекомите бързо ще изоставят дома си. Кафето не се харесва като аромат и от охлювите.

Нашествието на комари се очаква да започне през втората половина на юни, така че ние горещо ви препоръчваме да се възползвате от това средство, което винаги ни е под ръка.

Хареса ли ви статията? Споделете тази интересна, но ефективна идея с приятелите и близките си.