НАЧАЛО ЗДРАВЕ Предотвратете рака на дебелото черво, като спазвате тези 10 правила!

Предотвратете рака на дебелото черво, като спазвате тези 10 правила!

0
Предотвратете рака на дебелото черво, като спазвате тези 10 правила!
Предотвратете рака на дебелото черво, като спазвате тези 10 правила!

Според Международната агенция за изследване на рака, преработеното месо се смята за канцероген от група 1. Това се дължи на факта, че то се свързва с рака на дебелото черво.

Дебелото черво е много важно, защото е отговорно за събирането и изхвърлянето на отпадъците от тялото ни. За щастие, този вид рак може да бъде предотвратен и само 5-10% от смъртните случаи се дължат на генетични дефекти. 35% от случаите са причинени от нездравословно хранене, 30% са причинени от пушене, 20% са причинени от инфекции, а останалите случаи са причинени от стрес и замърсяване на околната среда.

Въпреки това, съществува 50% шанс за предотвратяване на заболяването. Тук са изброени най-добрите начини това да се случи:

Номер 1: Яжте повече плодове и зеленчуци

Плодовете и зеленчуците са богати на антиоксиданти, които могат да преборят рака. Те съдържат елементи като магнезий и са в състояние да намалят риска от рак на дебелото черво с най-малко 13%! Не забравяйте да ядете големи количества кръстоцветни зеленчуци, както и храни, като например ленено семе и сушени сливи!

Приемайте правилните добавки.

Номер 2: Яжте храни, богати на витамин D

Консумирането на храни, богати на витамин D, е много добро, но можете да добавяте и приема на витамин D3 в ежедневието си.

Номер 3: Избягвайте червеното месо

Червеното месо не е проблемно, но начина, по който се получава не е естествен. Органичната трева, с която се хранят животните, е прекрасна, но почти всяко месо, което купуваме, произхожда от животни, които са били хранени със зърнени храни, замърсени с глифозат.

Номер 4: Не яжте преработено месо

Избягвайте всички видове месо, които са били преработени. Те са най-опасни за здравето, тъй като съдържат вещества като химикали и консерванти, които могат да причинят рак.

Номер 5: Откажете пушенето и пиенето

Пушенето и прекомерната консумация на алкохол може да доведе до рак. Трябва да избягвате тези нездравословни навици на всяка цена.

Номер 6: Правете физически упражнения възможно най-често

Трябва да бъдете физически активни. Това може да намали шансовете с около 40%, когато става дума за развитието на рак на дебелото черво.

Номер 7: Яжте повече лук

Той е богат на кверцетин, антиоксидант, който може да пребори рака на гърдата, дебелото черво, простатата, яйчниците, белия дроб и ендометриума.

Номер 8: Избягвайте пържени храни.

Номер 9: Спете на тъмно

Източниците на светлина намаляват производството на мелатонин в тялото, така че трябва да спите на тъмно.

Вижте още: Забравете за проблемите на краката си с този трик!

Номер 10: Пийте чай женшен

Известно е, че женшеновият корен намалява растежа на раковите клетки на дебелото черво.

Всичко това е много просто. Ако не можете да спазвате всички тези неща, най-малкото можете да отделите време, за да приложите само някои от тях, а след това да направите огромната разлика в живота си.