НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Имате този символ върху козметиката си? Ето какво точно означава той!

Имате този символ върху козметиката си? Ето какво точно означава той!

0
Имате този символ върху козметиката си? Ето какво точно означава той!
Имате този символ върху козметиката си? Ето какво точно означава той!

Когато става дума за нейно величество козметиката, много хора не могат да си позволят да се откажат от нея и харчат много пари. Но от нея много лесно може да получите раздразнения. Особено, ако използвате некачествени продукти.

Не е достатъчно само да купувате продукти, на които имате доверие. Всеки продукт има свой срок на годност. И той трябва да се спазва. Знаете ли какво означава символа, който прилича на отворен съд и бива придружаван от редица цифри и буквата “М”? Това е продължителността на срока на годност и ето какво точно означава,..

Срокът на годност в козметиката не винаги е посочен като “ден /месец/година.” За това съществува комбинация от цифри и букви.

Тя често се поставя на дъното на опаковката, така че преди да използвате продукта се заинтерисувайте от символа, показващ срока на годност.

Символът представлява отворен съд, на който са изобразени цифри и букви.

Знаете ли какво означава този символ Ето защо трябва да избягват продукти с голям брой цифри!

Той показва броя на месеците, през които продуктът може да се използва след първото отваряне на опаковката.

Например, ако върху една тубичка с крем е написано 6М, това означава, че не трябва да го използвате, ако са минали 6 месеца от отварянето му. Да запомните  датата на първата употреба е трудно, така че е препоръчително да си я напишете с маркер директно върху тубичката.

За разлика от хранителните продукти, козметичните продукти започват да се влошават още след първия контакт с въздуха. Важно е да не използвате продукти, които са с изтекъл срок, тъй като могат да предизвикат алергични реакции, които понякога са доста сериозни.

Вижте още: Изхвърлете тези 7 неща от дома си, тъй като носят нещастие!

И последно. Ако продуктите са с кратък срок на годност, това означава, че те са с по-малко консерванти. Така че са по-предпочитани за покупка. Не забравяйте това и бъдете внимателни с козметиката, която купувате!