НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Мравките ще изчезнат, след като опитате това решение!

Мравките ще изчезнат, след като опитате това решение!

0
Мравките ще изчезнат, след като опитате това решение!
Мравките ще изчезнат, след като опитате това решение!

Ако вие сте един от милионите хора, които са изправени пред проблема с мравките в кухнята или на друго място в апартамента, тогава ще трябва да се запознаете с това средство. То не само може да се използва в домашни условия, но и ако сте на пикник.

Всички знаем, че мравките са привлечени от захарта. Изглежда, че бонбоните имат специален магнит, който ги привлича. С помощта на това средство, ние ще се опитаме да използваме собствените си слабости срещу тях.

С помощта на тази проста смес, можете да се отървете от мравки. Това, което трябва да направите, е да смесите захарта с нещо, което те да успеят да занесат като смес при своята кралица.

Чудесен начин е да смесите захарта с други продукти, борати, известни като отлично решение на този проблем. Това химическо вещество се съдържа в големи количества в детергентите. А за мравките – това, разбира се, е фатално.

Всичко, което трябва да направите, за да се отървете от този проблем, е да смесите две супени лъжици сол на борна киселина и половин чаша захар. След това добавете малко вода за разтваряне на сместа.

Когато вашето средство е готово, сложете сместа на място, на което има мравки.

През това време, мравките, нуждаещи се от захар, ще съберат сместа и ще я пренесат в техния мравуняк. Това означава, че те несъзнателно ще занесат токсичното вещество при тяхната кралица. Ако царицата бъде отровена, тя никога няма да може да има деца-мравки. Проблемът е решен!

След като поставите капана за мравки, се уверете, че напълно сте почистили средата. Вие не искате да имате деца или домашни любимци, които случайно да използват тази отровна смес. Тя все пак не може да бъде фатална така както за мравките, но със сигурност вреди на живия организъм.

Съвети:

Този съвет не важи само за почистване на кухнята или банята, но можете да го използвате и в градината. Експертите посочват:

“Прахообразният бял боракс се състои от меки безцветни кристали, лесно разтворими във вода. Този химикал може да навреди не само на мравките.”

Вижте още: Как бързо и лесно да изчистите филтрите на аспиратора си?

И продължават с описание на този ефективен трик:

“Когато направите сместа с боракс, вода и захар, просто я занесете на тяхната царица. По този начин вие ще скриете сместа от лицето на земята.”

Вместо скъп препарат срещу мравки, опитайте това решение за 2 долара!

Имате ли проблеми с мравките всяка пролет? Споделете с приятелите си това средство!