НАЧАЛО ЗДРАВЕ Сбогувайте се с възпалението на ставите, като използвате тези средства!

Сбогувайте се с възпалението на ставите, като използвате тези средства!

0
Сбогувайте се с възпалението на ставите, като използвате тези средства!
Сбогувайте се с възпалението на ставите, като използвате тези средства!

Тези средства срещу възпалението са проверени от много поколения!

При възпаление се задейства процес в тялото, който да го защити от вредния агент. Здравето може да бъде застрашено не само от инфекции. В случай на алергични реакции също се предизвика възпаление, както и в случай на автоимунно заболяване, възпалителната реакция може да се обърне срещу собственото ви тяло. Възпалението може да бъде причинено от стрес или продължителна статична поза, например, прекарването на много време в седнало положение.

В днешната статия ще говорим за възпалението на ставите. При това заболяване пациентът усеща не само болка,  но и ограничаване на движението в ставата. Това болезнено състояние е съпроводено с висока температура, умора, главоболие, липса на апетит.

Налице са съвременни фармацевтични лекарства за лечение на артрит, но този проблем е бил известен в древна Индия още преди около 3000 години. В древните индийски медицински трактати за лечение на артрит, са обръщали внимание на следните фактори:

1) Състоянието на пациента се влошавало, ако той консумирал много пълномаслено мляко. Съвременната медицина обяснява, че непоносимостта към лактоза води до алергични реакции и възпаление.

2) Куркума.

Тази билка е известна с противовъзпалителните си свойства. Проучванията показват, че тя е ефективна при лечение на ревматоиден артрит, наред с фармацевтичните лекарства. Препоръчително е да приемате куркума, смесена с яйце и чаша топло мляко.

3) Джинджифил.

Джинджифиловият корен е богат на антиоксиданти и противовъзпалителни агенти. Джинджифиловият чай намалява подуването и сковаността в ставите.

4) Кисело мляко.

Нашата имунна система зависи 60-70% от здравето на дебелото черво. За да го поддържате, приемайте препоръчителната дневна доза кисело мляко и други млечни продукти.

5) Сън.

Липсата на сън води до отслабване на тялото, което не му позволява да се възстанови напълно. При възпалителните заболявания липсата на сън влошава състоянието. Препоръчителната продължителност на съня е 7-8 часа.

6) Масаж.

Релаксиращият масаж спомага за намаляване на възпалението. Ние препоръчваме релаксиращ масаж, продължаващ 10-20 минути дневно. Пробвайте масаж, в който да използвате слънчогледово или кокосово масло. Направете по-добре процедурата преди къпане.

Вижте още: Дафиновият лист ще пребори болката мигновено!

7) Умерена физическа активност.

Хората с артрит определено трябва да поддържат физическата си активност! Полезни са обичайните ежедневни упражнения, йогата, колоезденето, плуването (в по-топлите месеци).

8) Храна.

Не забравяйте да включите в диетата си храни, които намаляват възпалението. Това може да бъде чай с малини и джинджифил. Препоръчително е да си приготвяте нахут с шафран и кориандър, както и да консумирате полезни ядки като кашу.