НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА 13 трика в помощ на почистването! Спестете време у дома!

13 трика в помощ на почистването! Спестете време у дома!

0
13 трика в помощ на почистването! Спестете време у дома!
13 трика в помощ на почистването! Спестете време у дома!

Почистването – никой не обича този процес, който включва бърсане на прах и пускане на прахосмукачка!

Но реалността е такава, че трябва да почистите дома си. За щастие, днес ще ви покажем 13 трика, свързани с почистването, които определено ще ви харесат!

Трикове с пералнята

1) Използвайте дестилиран бял оцет за почистване на пералната машина! Просто налейте малко от него в отделението за праха на пералната машина и пуснете на кратък режим на пране.

2) Цветните дрехи ще се изперат много по-ефективно, ако добавите в пералнята малко бял оцет и сапун.

3) В къщи имате домашни животни? Изперете дрехите си с оцет – така ще се отървете от досадните косми.

За безупречно чиста баня

Как можете да почистите ваната с едно щракване на пръстите? Лесно! Първо, загрейте оцет в микровълновата печка (трябва да бъде топъл). Смесете оцета със сапунена вода в спрей бутилка в съотношение 1:1, но не разклащайте бутилката. Напръскайте с получения разтвор ваната, оставете в продължение на 30 минути и след това измийте с гъба.

Почистване на дограма

Ние винаги губим много време за това!

Поръсете със сода за хляб трудно достъпните места (особено – в ъглите). След това добавете малко оцет – всичко започва да кипи, което е добър знак. Оставете  в продължение на 10-15 минути, а след това просто избършете с кърпа.

Как да почистим детските играчки?

Всеки родител няколко пъти в живота си се е сблъсквал с този проблем. Но разбира се, детските играчки трябва да бъдат чисти! Всичко, което трябва да направите, е да сложите играчките в специален плик за пране и да ги пуснете в пералната машина.

Премахване на упорити петна

Това е друго явление, с което се сблъсква всеки родител. Децата са едни и същи: те са длъжни да покажат своите таланти.

1) За да се отървете от следите от маркера на пода или по масата, нанесете върху мястото малко паста за зъби и избършете с обикновена кърпа.

2) Маркерът също може лесно да бъде отстранен с помощта на лак за коса или дезодорант или какъвто и да е продукт, съдържащ аерозоли.

3) Друг метод е да използвате обикновенна сода и гъба. Поръсете малко сода за хляб върху гъбата, избършете замърсената повърхност и изплакнете с вода.

Как да премахнете петната от лак за нокти?

Ако някога сте изпускали лака си за нокти, то вие определено сте запознати с тази трагедия! Същевременно освен, че вече сте загубили любимия си лак за нокти, сте изцапали някоя от повърхностите у дома.

1) Преди да изсъхне лакът за нокти, можете да се отървете от него, просто като го избършете с хартиена кърпа, а след това – с обикновена гума.

2) Какво става, ако лакът е на килима? Нанесете малко препарат за отстраняване на петна и след това избършете с влажна кърпа.

Как да почистите микровълновата печка?

Този трик ще ви помогне да се справите с тази задача само за 5 минути. Нарежете 1 лимон наполовина, сложете го в купа и добавете малко канела. Сега поставете купата в микровълновата и я включите за 5-10 минути на най-ниската мощност!

За почистването на кухнята!

Смесете малко сода за хляб с растително олио, докато се получи гъста паста. Нанесете сместа, върху която и да е изсъхнала мазнина, и оставете за 5-10 минути. След това просто избършете всичко с помощта на кърпа и малко сапунена вода.

Вижте още: Ето как лесно да почистите мебелите в кухнята от мазни петна!

Почистване на прах!

Има един прост начин, за да не се налага да прекарвате всеки час от живота си  в бърсане на прах. Нанесете няколко капки масло върху хартиена кърпа и  избършете прашната повърхност. След това отново избършете мястото с чиста хартиена кърпа.

Почистването вече няма да бъде проблем за вас. Споделете статията с приятелите си!