НАЧАЛО ЗДРАВЕ Болезнената кост ще се стопи за една седмица с тези съвети!

Болезнената кост ще се стопи за една седмица с тези съвети!

0
Болезнената кост ще се стопи за една седмица с тези съвети
Болезнената кост ще се стопи за една седмица с тези съвети

Страдате ли от деформирана кост и изпъкнали неравности по краката си? При ходене особено при жените те създават много неудобства. Мнозина прибягват до хирургическа намеса. Има рецепти от нараодната медицина, които ефективно се борят с този проблем, намаляват болката и дискомфорта при ходене. Вижте тук!

Този проблем засяга хора от всички възрасти (особено жените, които носят обувки на висок ток). Рисковата група са хората, които поради професионална заетост винаги трябва да носят високи токчета. В допълнение, важен фактор играе и наследствеността.

Отрицателно влияние може да окаже и наднорменото тегло. Но по-често срещана причина са твърдите и тесни обувки – носенето им нарушава биомеханиката на ходилото. И ако преди тази болест се наблюдаваше предимно при пациенти след четиридесет, днес се срещат случаи, при които 20-годишно момиче се подлага на хирургично лечение.

Лекарите препоръчват за народно лечение на деформираната кост на крака специален мехлем. За да го направите, трябва да сложите едно прясно яйце с бяла черупка в оцет, които да оставите за няколко седмици на тъмно място. През това време яйцето трябва да се разтвори. След това черупката може да бъде изхвърлена, а самото яйце е необходимо да се смеси с разтопена мас (1 супена лъжица) и терпентиново масло (10 грама). Мехлемът се прилага към костта през ден, редуващ се с йод.

Болезнената кост ще се стопи за една седмица с тези съвети
Болезнената кост ще се стопи за една седмица с тези съвети

 

В домашни условия можете да си направите и паста от разтвор с 3 процента йод (1 част), лимонов сок (2 части) и натрошен аспирин (2 таблетки). Намажете костта, покрийте с целофан и завържете с вълнен шал. Курсът на лечение продължава три дни.

Вижте още: Главоболието ще отмине благодарение на този трик!

Използват се също за лечение семена и средства за вътрешна употреба: настойки и отвари от растения, които имат диуретичен ефект. Те включват хвощ, мечо грозде, боровинки, пъпки от бреза и така нататък.

Трябва да помните, че правилното лечение на деформираната кост на крака е възможно само под надзора на специалист. Не пренебрегвайте този проблем. С течение на времето костта може да стане още по-голяма и няма да сте в състояние да ходите нормално. Започнете лечение още днес.