НАЧАЛО ЗДРАВЕ Страдате от болки в краката? Непременно опитайте това!

Страдате от болки в краката? Непременно опитайте това!

0
Страдате от болки в краката? Непременно опитайте това!
Страдате от болки в краката? Непременно опитайте това!

Болката и тежестта в краката възникват в живота на много хора. Някои страдат от тези симптоми дълго време. Независимо от това, е много важно да се диагностицира причината за дискомфорта. Всички ние знаем истината, че е много по-лесно да се излекува заболяването в начален стадий, отколкото когато се е развило в организма.

Днес ще ви кажем как да се отървете от болката в краката. Предлагаме ви съвети и упражнения, за да облекчите болката, а също така да вземете превантивни мерки срещу сериозни заболявания.

Какво да направите, ако страдате от болки в краката?

Движете пръстите

Това упражнение се прави, докато стоите изправени. Докато сте на пета, движете пръстите си надолу. След движението надолу с палеца на единия крак, преминете към палеца на другия. Повторете 5 пъти за всеки крак.

Опънете стъпалата и пръстите

Седнете удобно на пода, краката в същото време трябва да продължат да бъдат изпънати. С помощта на шал или парче плат, дръпнете към самото стъпало, така че да усетите леко съпротивление. Трябва да усетите напрежение в краката. Направете това упражнение няколко пъти.

Масажирайте с топка за тенис

Вземете топка за тенис или билярдна топка. Стъпете върху топката и направете леки кръгови движения, внимателно натиснете. Това просто упражнение забележително раздвижва стъпалата и осигурява много добра почивка.

Упражнения за релаксация

Стоейки боси, опитайте се да пренесете тежестта на външната страна на крака. Сега се вдигнете на пръсти и останете така около 10 секунди. Повторете десет пъти. Най-добре е да направите това упражнение, докато стоите върху почва или пясък.

Използвайте медицинска топка

Лежейки на пода, сложете краката си върху медицинската топка и се опитайте да ги стегнете, така че пръстите да достигнат пода. Повторете 15 пъти.

Носете удобни обувки

Винаги носете обувки, в които да ви е комфортно и удобно. Така ще дадете възможност на краката си да дишат и да чувствате по-малко стрес. Колкото и банални да са тези съвети, жените често ги пренебрегват.

Правете стречинг

Занимавайте се с йога или пилатес. Те ще ви помогнат да запазите цялото си тяло в добра форма и ще усетите благоприятен ефект върху ставите.

Вана с английска сол

Английската сол помага за почистване на тялото от токсини. Може би не знаете това, но краката са идеалното място за отстраняване на натрупаните вредни вещества.

Ходете боси

Това е много полезно! Особено, ако можете да го правите на специална подложка, облицована с камъни.

Вижте още: Дафиновият лист ще пребори болката мигновено!

Здравето на краката е много важно за целия организъм. В края на краищата, тежестта и болката в тях имат отрицателно въздействие върху гръбначния стълб и долната част на гърба. В допълнение, трябва да забравите за красивите обувки и къси рокли, тъй като поради напрежението, ще имате проблем с разширените вени, който от своя страна няма добър естетичен външен вид.

Доверете се на нашите съвети и краката ви никога няма да познаят проблеми! Не забравяйте да споделите с приятелите си.