НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА 5 начина да поливате стайните растения, докато сте на почивка

5 начина да поливате стайните растения, докато сте на почивка

5 начина да поливате стайните растения, докато сте на почивка
5 начина да поливате стайните растения, докато сте на почивка

Притеснявате се, че вашите растения ще изсъхнат, докато сте далеч? Подбрали сме ви няколко чудесни начина да не позволите на цветята да страдат по време на вашето отсъствие.

Не забравяйте преди да тръгнете, обилно да полеете растенията. Можете също така да увиете растението във фолио, за да предотвратите изпарението на влагата и да създадете парников ефект.

Винени и пластмасови бутилки

Налейте във всякаква бутилка вода: винена, пластмасова и т.н., а след това бързо я обърнете, като я поставите в пръстта на цветето. Водата от бутилката бавно ще изтече, предоставяйки на растението необходимата влага.

Найлонови торбички

Друг много удобен начин е като напълните торбичка с вода. Направете малка дупка в торбичката и я сложете в саксията на растението.

Проста система за поливане

Поставете вашите растения по такъв начин, че съда с водата да бъде на малко по-високо равнище. Например, саксиите да са на пода, а кофата с вода да бъде на един стол. След това вземете въже или колан. Най-лесно ще стане, ако нарежете ивици от стара тениска и усучите въженцата. Потопете единия край във водата, а другият сложете в почвата близо до растението.

За малки саксии

За малки растения е подходящо да отрежете пластмасова бутилка, да налеете вода и просто да я поставите в бутилката.

Вижте още: Чистенето никога не е било толкова лесно: 12 супер съвети!

Поднос с чакъл

Сложете саксиите в поднос или стара тава, напълнете с чакъл или други дребни камъчета. Налейте вода, така че да покрите камъчетата.

ЗАБЕЛЕЖКА: Ако растенията са големи, на дъното на саксията можете да сложите мокър вестник, мокра кърпа, а дори и бебешки пелени, напоени с вода.