НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Направете си щорите у дома от вестници! Вижте как!

Направете си щорите у дома от вестници! Вижте как!

0
Направете си щорите у дома от вестници! Вижте как!
Направете си щорите у дома от вестници! Вижте как!

Щорите e известнo, че могат да бъдат направени от различни материали с различен произход, като например дърво, пластмаса и метал. Предлагаме ви да ги направите от хартия, а именно от вестници. Задачата честно казано е много проста и ще ви трябват само няколко вестника.

Материалите, които ще ви са неоходими са:

вестници;

боя;

четка;

лепило;

ножици;

парче дърво;

въже.

Като цяло, на първо място, се заемете с търсенето на вестници. Броят им зависи от размера на прозореца, на който искате да направите щорите. Необходимо е да се измери прозорецът предварително. След това пристъпете към лепене на  вестниците на тръбички. Не жалете лепилото. За да не се разтворят, може да използвате конец. Дебелината на тръбичките трябва да бъде приблизително равна.

Можете незабавно да съедините щорите или да направите това след боядисването на тръбичките. Що се отнася до съединяването, то може да стане не само с въже, но също така и с корда. Във всички случаи вие решавате.

Боядисайте всички тръбички. Можете да използвате за това абсолютно всякакви бои, подходящи за боядисване на хартия. Оцветяването трябва да бъде завършено. Когато боята изсъхне, пристъпете към монтажа. В случай, че тръбичките са с различна дължина, изрежете ги, така че те да станат еднакви в това отношение.

Свържете всички тръби една към друга, след това ги фиксирайте върху дървена летва. Можете да украсите щорите с помощта на сатенена панделка или нещо друго, ако желаете.

Вижте още: Как банята ви да заблести от чистота само за 5 минути

Накрая закачете щорите на прозореца. Как ви се струва? Получава се много добре, особено като се има предвид, че разходите в този случай са минимални.

Тези щори могат да се закачат у дома, на вилата, на село – наистина навсякъде.