НАЧАЛО ЗДРАВЕ Онколозите твърдят: този сок лекува рака, гастрита и черния дроб!

Онколозите твърдят: този сок лекува рака, гастрита и черния дроб!

0
Онколозите твърдят: този сок лекува рака, гастрита и черния дроб!
Онколозите твърдят: този сок лекува рака, гастрита и черния дроб!

Пресен и безвкусен, картофеният сок е известен със своите полезни свойства и ползи. Никой не обича да пие нещо, което има ужасен вкус, но повечето от нещата, които са с подобен вкус, са много добри за нашето здраве. Според изследванията, сокът от картофи лекува много заболявания и състояния, включително рак, и може също така да помогне на тялото да се справи с уврежданията. Ето основните му ползи за здравето:

Алкализира средата в тялото

Картофеният сок може да възстанови алкалността на тялото и да попречи на много здравословни проблеми да се развият в него.

Намалява нивото на пикочна киселина 

Сокът може да намали нивата на пикочната киселина в тялото, да предотврати възпаленията, ефективно да третира възпалителните заболявания като артрит и подагра. Редовният му прием намалява болките в ставите и болките в гърба, подобря циркулацията на кръвта в тялото.

Почиства кожата

Когато се прилага локално, сокът от картофи може да успокои дразненето и възпалението на кожата. Използвайте го за лечение на проблеми като акне или екземи.

Стимулира загубата на тегло

Пийте чаша картофен сок преди закуска и няколко часа преди лягане, за да ускорите метаболизма си и да започнете да губите тегло.

Детоксикира черния дроб

Един от основните предимства на картофения сок е, че може да очисти черния дроб. Той е мощен агент за детоксикация, който пречиства черния дроб от токсините и подобрява неговата функция, както и тази на жлъчния мехур.

Лекува язви

Ако страдате от язва, взимайте по една супена лъжица картофен сок, разреден с вода 30 минути преди хранене.

Вижте още: Смесете кокосово мляко, куркума и джинджифил! Ето защо!

Как да си направите сока от картофи?

Измийте няколко средни картофа и ги почистете, след което премахнете всички зелени части. След това стрийте картофите и ги прецедете през тъкан от лен за отделяне на сока. Изсипете го в една висока чаша и изпийте пресния сок.