Тази напитка помага да ускорите процеса на прочистване на червата и да подобрите функцията на храносмилането. Резултатът ще бъде фантастичен, ако я комбинирате със здравословна диета и физически упражнения.

Средството е много подходящо за детоксикация на тялото, за прочистване на червата, за ускоряване на метаболизма и за премахване на токсините от тялото.

Необходими са ви три компоненти за нейното приготвяне: сливи, лимони и семена от чиа.

Сините сливи са богати на влакна, които улесняват храносмилането и стимулират добрата функция на червата, регулират нивата на холестерола.

Също така са богати на антиоксиданти и се борят с преждевременното стареене, като допринасят за елиминирането на свободните радикали. Освен това са много полезни за кръвообращението, предотвратяват образуването на кръвни съсиреци и сърдечно-съдови заболявания.

Лимоните са алкален продукт. Те разреждат кръвта, премахват мазнините и токсините. Стимулират работата на всички храносмилателните органи.

Семената чиа са богати на разтворими фибри и клейни вещества. Тези влакна премахват токсините от дебелото черво. Богати са на витамин С и също ускоряват метаболизма.

Съставки:

1 супена лъжица семена от чиа

3 броя сини сливи

200 мл вода

1 лимон

Начин на приготвяне:

Накиснете за една нощ 3 сливи в 200 мл вода. На сутринта махнете сливите и добавете във водата 1 супена лъжица семена от чиа и сока на половин лимон. Оставете да се накисват в продължение на 5-10 минути. Изяжте сушените сини сливи.

Вижте още: Отървете се от изпъкналото кокалче на палеца с този метод!

Разбъркайте всичко с лъжица, а след това изпийте на глътки, за да стимулирате процеса на храносмилане. В рамките на една седмица ще почувствате значително подобрение в цялостното ви здравословно състояние, в храносмилането, както и ще намалите наднорменото тегло, талията и бедрата.