НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Трик, който предпазва вашите растения да не загинат!

Трик, който предпазва вашите растения да не загинат!

0
Трик, който предпазва вашите растения да не загинат!
Трик, който предпазва вашите растения да не загинат!

Съгласете се, че винаги е хубаво да декорирате дома си с живи растения.

Но, за съжаление, дори и най-добрата домакиня не винаги успява да се грижи правилно за всяко цвете. Не се притеснявайте! Ние имаме решение за вас. Всичко, което ви трябва, е в хладилника!

Основната причина, поради която стайните растения умират, е прекаленото поливане. Простият трик с кубчета лед ще ви помогне да преодолеете този проблем и да спасите живота на своите стайни цветя! Следвайте този прост метод за напояване и никога повече няма да имате загинало цвете у дома.

Веднъж седмично поставяйте две големи ледени кубчета (или няколко по-малки) в близост до основата на растението, в почвата. Докато ледът се топи, корените абсорбират животворната влага.

Този метод осигурява необходимата влага в почвата и предотвратява натрупването на вода, поради което се появява и прогресира загниването.

Вижте още: Как банята ви да заблести от чистота само за 5 минути

Особено е добър трика с леда, когато трябва да полеете труднодостъпни растения. Методът е много подходящ за орхидеи, тъй като за тях твърде многото вода е просто убийство.

Опитайте този трик и не забравяйте да го споделите с приятелите си! Вероятно те също имат подобен проблем и ще ви бъдат благодарни!