НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО 12 прекрасни стайни растения, за които не знаете!

12 прекрасни стайни растения, за които не знаете!

0
12 прекрасни стайни растения, за които не знаете!

Тези растения не изискват твърде трудни и сложни процедури за грижа. Предназначени са за красота и да галят очите!

1) Скачащи делфини (Senecio Peregrinus)

Това страхотно растение, известно като Senecio Peregrinus, е голям хит в Япония. Причината – неговите интересни листа във формата на скачащи делфини. Колкото повече растат листата, толкова повече се засилва приликата с морските създания. Просто чудо!

2) Японски мъх маримо (Marimo moss balls)

Това са необикновени водорасли, които не обичат пряка слънчева светлина. Прекрасна декорация са за аквариум, но могат да съществуват и самостоятелно в отделен аквариум, който е приятен за окото. Marimo или кладофора се смята за символ на вечната любов, защото расте много, много бавно: с едва 5-7 мм на година. Малките топки от водорасли могат да живеят 200 години,  като в някои японски семейства ги предават по наследство… Те носят късмет и просперитет на собственика!

3) Tрахиандра (Trachyandra)

Пипала на медуза или къдрици? Това растение е много непретенциозно, произлиза от Африка и е свикнало да живее под палещите лъчи на слънцето, така че трябва да се полива веднъж седмично. Истинско извънземно сред стайните растения!

4) Крассула умбела (Crassula umbella)

Близък роднина на познатото дърво на парите. То обича светлина и свеж въздух. Едно от имената му е “чаша за вино”. Колко е невероятна природата, след като е създала такъв шедьовър!

5) Еуфорбия обеса (Euphorbia obesa)

12 прекрасни стайни растения, за които не знаете!

Красиво цвете, родом от Африка, но може да издържи дори и на студ! Толкова е пухкаво… Задържа влагата вътре като кактус. Цъфтенето започва след 5-8 година, а цветята му са изключително красиви!

6) „Главата на медуза” (Euphorbia сaput-medusae)

Отровно растение, което изглежда много оригинално! Цъфти с жълти цветя. Gorgonian е другото име на този непретенциозен зелен жител на къщата. Той обича сух въздух и прохлада!

7) Еленови рога (Platycerium)

Папрат, която напомня на плоските еленови рога! Стои красиво по стените: в природата живее по дърветата. Подходящо ярко украшение на всеки интериор!

8) Млечка тирукали (Euphorbia tirucalli)

От сока на това растение се извлича каучук! Млечният му сок е чиста отрова, но пък е очарователно красиво… “Огнени пръчици” е едно от имената му.

9) Хавортия купера (Haworthia сooperi)

В природата тези растения растат по скали и са любимо лакомство на планинските кози и овце. Малките мехурчета са всъщност свежи напъпили розети, които оформят растението по уникален начин. Ето за такъв зелен приятел си мечтая…

10) Тлъстига морган (Sedum morganianum)

Смятате ли, че тези странни листа приличат на опашката на магаре? Именно така понякога наричат това растение в бита. Доста е придирчиво и обича много слънчева светлина! Но за това се отблагодарява на домакините с цветове с неописуема красота.

11) Трева тирбушон (Corkscrew grass)

Изключително бързо се разраства! Венчетата изглеждат като че ли някой прилежен цветар дълго време е работил над тях. Но това не е така. Листата сами се свиват чудесно! Бихте ли искали да украсяват и вашата кухня?

Вижте още: Лицето подсказва много за състоянието на здравето ни

12) Тинтява (Gentiana urnula)

Необичайни растения, които обаче не се нуждаят от специални грижи! Приличат на морска звезда и изглеждат страхотно в композиция с камъни. Като магически са…