НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Върнете белотата на вашето бельо с помощта на няколко съставки!

Върнете белотата на вашето бельо с помощта на няколко съставки!

0
Върнете белотата на вашето бельо с помощта на няколко съставки!
Върнете белотата на вашето бельо с помощта на няколко съставки!

Ако забележите, че вашето любимо бяло бельо е загубило първоначалния си цвят, станало е сиво или дори е пожълтяло – тази статия ще ви помогне да разберете как да си възвърнете неговата белота. Този прост начин бързо ще избели и възстанови любимия ви комплект! Именно тези съставки трябва да бъдат добавени към водата, за да върнете на сутиена си ослепителната белота.

Нежното бельо ще придобие магически свойства и вие отново ще се наслаждавате на красотата на сутиена си за един милион. През пролетта и лятото за предпочитане е светлото облекло и затова в повечето случаи бельото, което подбираме, е бяло. Но има един проблем – то бързо губи привлекателния си външен вид, пожълтява или се изхабява.

Как да избелите сутиена си?

Съставки:

2 супени лъжици сол

1 супена лъжица сода

1 супена лъжица прах за пране

Приложение:

Изсипете в леген топла вода, но не гореща. Добавете съставките и разбъркайте добре, за да ги разтворите. Оставете сутиена да се накисне за 15 минути – напълно достатъчни са. Ако прането не е в много добро състояние, оставете го във водата за 30 минути, но не повече. След това изперете сутиена на ръка, но не трийте силно и не разтягайте.

Вижте още: Как да отгледате авокадото от костилка? Ще възхитите всички!

Изплакнете сутиена в чиста топла вода – и готово. Запомнете: във всеки случай, не сушете бялото си бельо на батерията – ще се появят жълти петна.

Този метод на измиване е идеален не само за дамско бельо, но и за нежни бели блузи, тениски и ризи. Вашите вещи ще бъдат ослепително по-бели за много дълго време.