НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Истини за брака, които бих искала да знам преди да ме изоставят!

Истини за брака, които бих искала да знам преди да ме изоставят!

0
Истини за брака, които бих искала да знам преди да ме изоставят!

По време на брака хората се променят. Някои двойки се сближават и животът им става по-щастлив, а други се отчуждават и не след дълго се разделят наранени.

Любов … Едва ли съществува още подобно явление в живот, започнал със същите големи надежди и очаквания и който неизменно би претърпял крах, завършвайки с горчиво разочарование.

Истини за брака, които бих искала да знам преди да ме изоставят!

Тих семеен живот, щастлив и спокоен – това е мечтата на много жени. Има мъже, които също жадуват за това. Защо има толкова много деца, които растат в непълноценни семейства и хора, които доскоро влюбени един в друг, се разделят?

Мисля, че ние знаем твърде малко за себе си, а още по-малко – за другите хора. Нас не са ни учили в училище, какво е любов и не ни е било обяснено какви подводни камъни крие брака. Много жалко! За всички тези неща е трябвало да се замисля още преди 10 години.

Истини за брака, които бих искала да знам преди да ме изоставят!

Щастлив семеен живот

1. Никой не е длъжен да ви обича просто така

Това е вярно. Човекът, с когото започвате да живеете след сключване на брака не ви е собственото дете, което обичате безусловно. Всички хора се променят, променят се и чувствата им и абсолютната, неизменна любов не съществува! Вие не можете постоянно просто така да обичате някой човек, като и той вас.

За да запазите любовта, трябва да се потрудите. Понякога дори е нужно да помогнете на другия да ви опознае по-добре и да ви заобича.

Истини за брака, които бих искала да знам преди да ме изоставят!

2. Най-трудните в брака са първите 2 години след раждането на детето

Този период определя как вашето семейство ще продължи да живее за напред. Необходимо е да тренирате търпението си, да разговаряте помежду си толкова често, колкото е възможно, да преодолявате гнева и обидите. Ако не се научите да правите това, докато детето е малко, по-нататъшния ви семеен живот ще се превърне в ад.

Не се срамувайте да помолите за помощ, когато имате нужда от това, необходимо е да се научите и да я приемате. Постоянно си припомняйте защо сте с този човек, защо изборът е паднал върху него. Ако на младото семейство му е трудно да се справя с всички домашни задължения, могат да си наемат помощници, в края на краищата! Битовите проблеми не трябва да разрушават любовта.

Истини за брака, които бих искала да знам преди да ме изоставят!

3. Сексът – не винаги е на първо място

Когато връзката трае достатъчно дълго, сексът постепенно остава на заден план. Вие не трябва да чувствате вина за това, че искате по-малко секс или обратно – повече отколкото партньорът ви. Но охладняването на отношенията са често срещан проблем!

Ако партньорът ви вече не ви възбужда, както преди, опитайте се да разберете себе си. Отидете на психоаналитик, устройте фотосесия с партньора си, намерите вещи, които ви възбуждат, гледайте еротичен филм … не знам, дали всичко това ще подейства, но го направете.

Ако вие сте партньорът, който постоянно иска повече, не трябва да се превръщате в изнудвач. Добавете топлина в отношенията, за да може любимият ви човек, сам да пожелае да е с вас! Организирайте съвместни занимания, които са приятни и забавни и за двамата, пътешествия, разходки – това е, което ви е нужно в брака.

Истини за брака, които бих искала да знам преди да ме изоставят!

4. Приятните малки неща в ежедневието!

“Аз по никакъв начин и в нищо няма да постигна добри резултати, ако не изпълнявам работата си отговорно. Ако аз правя нещо, само когато съм “в настроение”, това може да бъде приятно или забавно хоби, но никога няма да бъда майстор в това изкуство … А нима любовта не е изкуство?”, така казва световноизвестният психоаналитик Ерих Фром, чиито думи аз цитирах.

Истини за брака, които бих искала да знам преди да ме изоставят!

Кои са всъщност приятните малки неща? Според мен, изпълнявайки своите задължения у дома, можете да направите много неща, за да доставите удоволствие на партньора си. Най-просто казано – да направите нещо добро. Да го прегърнете още веднъж, за да покажете чувствата си? Това е толкова парадоксално!

Понякога ви изглежда, че чувствата са изчезнали, няма любов, от всичко сте толкова изморени … Но веднага след като направите нещо хубаво за другия и поласкаете сродната си душа, чувствата в брака се появяват отново!

Истини за брака, които бих искала да знам преди да ме изоставят!

Защо да не купите авокадо на съпругата си, ако тя го обича толкова много? Защо да не сготвите любимото ястие за мъжа си, което обикновено е на масата само по празници? Защо да не направите масаж на любимия си човек? Колко тъжно е, че заради банален мързел се разпадат семейства …

Вижте ощеЗлатните правила на живота, формулирани от лекар-психотерапевт

5. Никога не се превръщайте в този, който не е готов да се старае в името на семейството

Ако единият не се старае, другият няма да бъде в състояние да му помогне. Сам човек не може да изгради един щастлив брак, уви! За това е нужно взаимно желание.

Ще минат няколко години и ще бъде много тъжно да погледнете назад и да осъзнаете, че не сте положили нужните усилия от ваша страна. Семейният живот на човека е въпрос на негов личен избор. Зрелите хора вършат всичко съвестно, работят върху себе си и върху отношенията си. Ако не искате да работите е по-добре да си тръгнете и да дадете възможност на партньора си да си намери някой, който ще го желае с цялото си сърце в името на съвместното щастие.

6. Не забравяйте да казвате “благодаря ти”

Ние често пренебрегваме благодарността в брака и не оценяваме това, което другият човек прави за нас. Ние дори не го забелязваме! Благодарността е в състояние да укрепи семейството и да направи всички много по-щастливи.

Ние знаем със сигурност само нещата, които са били в миналото. За бъдещето ни е известно само това, че някъде там ни очаква смъртта. Това е яснотата, от която да тръгнем. Ако си напомняте, че вие не сте вечни, че не са вечни и любимите ви хора, то и към семейството ще се отнасяте по съвсем различен начин …

Истини за брака, които бих искала да знам преди да ме изоставят!

“Ако любовта бе само чувство, то не бихме имали основание да обещаваме да се обичаме един друг вечно. Чувството идва и си отива!” Какво мислите за това? Разкажете ни в коментарите!