Тези, които имат вила, градина или дори балкон, трябва да се замислят за тази възхитителна идея! Хората, които не искат домашна камина, са напълно лишени от романтика. Малка камина, която може да бъде преместена – това е сбъдната мечта! Тя може да се използва не само за да се стоплите в хладното време вечер: импровизираната камина може да замени огъня за приготвяне на скара.

Удобната сферична форма, изработена от цимент, може да се използва и като саксия или да държите в нея малки битови предмети…

Купа от цимент

Ще ви трябват:

2 пластмасови купички

цимент

шкурка

респираторна маска

ръкавици

растително масло

гъба

Приготвяне:

1) Това е важно: преди да започнете работа задължително си сложете респираторна маска и гумени ръкавици. Вземете две купички с подходящ размер, които могат лесно да се поберат една в друга. Почистете ги с растително олио.

2) Разтворете цимента във вода, разбъркайте с шпатула. Изсипете цимента в по-голямата купа.

3) Поставете малката купа отгоре, натиснете в цимента, така че да се разпредели равномерно по дълбочина.

4) Когато циментът се втвърди малко, извадете горната купа. Използвайте гъба, за да изравните повърхността.

5) Камината е почти готова! Просто трябва да я обърнете и внимателно да заравните. След това вземете шкурка и изгладете всички неравности.

6) Получава се нещо прекрасно, невероятно и удобно – можете да местите камината, където ви харесва. Уникалната атмосфера е гарантирана!

Тази малка спретната купа може да се използва не само като камина. Подходяща е за засаждане на цветя, можете да направите лятна резиденция на своя домашен любимец – на любимата си костенурка или рибки…

Вижте още: Улеснете работата си в кухнята с помощта на тези 12 тайни!

Можете да украсите цимента с различни специални бои. Идеите са много! Не пропускайте да направите със своите собствени ръце тази красота. Приближава лятото, защо да не украсите малките декоративни елементи?

Идеята за камина от цимент вероятно ще вдъхнови приятелите ви да направят нещо прекрасно със собствените си ръце!