Журналистката и писателка Джо Пиаца обиколила 20 страни на пет континента, за да научи тайната на щастливия брак. Резултатите са забавни и поучителни в мемоарите: „Как да живеем в брак?“

„Френските жени едновременно ме изплашиха и ме очароваха. Те успяват да изглеждат свежо с махмурлук и да бъдат привлекателни за мъжете си след 20, 30 и 40 години брак! Следващият път, когато се окажете в Париж, просто обърнете внимание на това как те изглеждат! Дори и след раждането на децата, многото проблеми със ставите, загубата на еластичност във всички части на тялото, неуспехите и успехите, техните съпрузи все още се отнасят към жена си със страст и възхищение!

Говорих с десетки френски жени в Париж и се надявах да разкрия тайната. Техният съвет номер едно бе да се държите като любовница с мъжа си!

Това звучи странно и не ми беше много ясно, когато за първи път го чух.

„Всичко е въпрос на самочувствие, – ми каза една жена. – Колкото повече обичате себе си, толкова повече съпругът ви ще те ви обича. Съпругът ви трябва да знае, че на вас ви е комфортно в собственото ви тяло. Тогава и на него също ще му бъде удобно с вас. Спрете да хленчите: „О, Боже мой, така ми личат мазнините в тази рокля“ „Още една бръчка се появи на лицето ми“, „Не мога да нося бански, имам стрии.“ Мъжете виждат това, което казвате. Кажете му, че сте красива, стройна, млада и секси, и той ще ви вижда по този начин! “

Колко пъти сте се оплаквали на мъжа си, че трябва да отслабнете и че бръчките по челото ви стават все по-изразителни!

„Спрете да ходите до тоалетна при отворена врата. Опитайте се да запазите поне някаква мистерия във вашия брак. Станете интересна и привлекателна. Говорете за неща, които са интересни за двама ви, оставете писъците за приятелките си.

Когато отидете на вечеря, забравете за проклетия си телефон, не говорете за битови неща. Не говорете за работа, почистването или счупената тоалетна. Освен ако мислите, че един мъж би говорил за счупена тоалетна с любовницата си?“

„Разхождайте се из къщата голи или в красиво бельо, но не си позволявайте да ви види в изсухнали панталони“, – каза друга жена.

След завръщането си в Съединените щати започнах да следвам всички съвети на френските жени: излъчвах самоувереност, не пищях, спрях да мърморя, започнах да говоря за интересни неща, да ходя гола и да затварям вратата на тоалетната.

Всичко изглеждаше малко по-сложно. „Чувствам се дебела“ – едва не промърморих след обилната вечеря в петък вечер. „Имаме вечеря всяка вечер, – казах аз. – Беше страхотно“.

„И това е вярно,“ – съпругът ми се наведе да ме целуне по устните. Това беше незначително нещо, но аз почувствах разликата. Можех да се оплача, но вместо това изразих радост.

Щях да кажа на съпруга си за глупавите и скандални шеги, които един колега ми изпрати по електронната поща, но не му казах нищо. Защо да се оплаквам, особено сега? Прекарахме чудесно вечерта.

Опитах се да преброя колко пъти на ден щях да се оплача или да мърморя на съпруга си. Аз загубих бройката след 25-ия път. Това ме накара да се замисля колко често ние наистина се отнасяме към нашите съпрузи като чанта за душевни отпадъци и товари. Понякога, без да го осъзнаваме, ние се отнасяме към тях по-лошо и от нашите врагове.

Осъзнавайки това, аз се опитах да мисля, преди да говоря. Всеки път, когато щях да изговоря поредната жалба за живота, го питах как е минал деня му.

Аз не знам дали това направи съпругът ми по-щастлив, но аз станах по-щастлива! След като преодолях навика да се оплаквам, да пищя и да мърморя, се почувствах малко по-леко.

Една вечер, когато съпругът ми се прибра от работа, реших да се разходя в къщата гола. Никога не го бях правила преди, така че не се чувствах свободна или секси, а напротив, беше ми ужасно неудобно. Опитах се да слушам музика, но когато започнах да танцувам сама на песента на Тейлър Суифт, нашето голямо куче беше толкова изненадано, че поиска да танцува с мен и стисна нокти в бедрото ми.

Съпругът ми ме хвана гола, с надраскани гърди и дупе, крещейки на кучето, че ще го изпратя на село. Той се смя дълго време, докато аз дезинфекцирах  драскотините си.

Вижте още: Три сигурни признака, че връзката ви няма да успее

В края на седмицата, попитах моя съпруг как мисли дали нашия брак и живот са се подобрили, след когато затварям вратата на тоалетната, махам телефона си от масата по време на вечеря и заменям заяждането и пищенето с комплименти?

„Честно казано, – каза моя съпруг – Дори не бях забелязал.“