НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Отглеждайте си плодове у дома, като следвате тези ценни съвети!

Отглеждайте си плодове у дома, като следвате тези ценни съвети!

0
Отглеждайте си плодове у дома, като следвате тези ценни съвети!
Отглеждайте си плодове у дома, като следвате тези ценни съвети!

Не е нужно да имате двор или градина, за да си отглеждате плодове. В повечето случаи, просто трябва да имате добро осветление и подходящи саксии.

По ирония на съдбата, ако короната е станала голяма, е необходимо да се отреже, и това се повтаря веднъж годишно. Но също така е необходимо да направите дренаж от камъни, за да може растението да расте по-бързо.

Оказва се, че всичко, което трябва да правите, е да поливате редовно растенията си. Ето 7 вида плодове, които могат да растат на закрито.

Ягоди

Вземете съд с дълбочината 15-20 см, рН на почвата трябва да бъде 5,6-6,3. Ако отглеждате ягоди, то тогава ще трябва да наторявате периодично. Бъдете внимателни, ако почвата е твърде много, може да се появи мухъл.

Основното нещо за ягодите, които се отглеждат на закрито, е осветлението. Можете да поставите саксиите на перваза на прозореца, където слънчевата светлина е по-силна. Това растение трябва да бъде поне 6 часа на слънце всеки ден.

Грозде

Ако гледате грозде у дома, трябва да осигурите добра вентилация. Тя ще помогне да се предотврати образуването на мухъл. Ще ви трябва саксия с обем от 15 литра.

Гроздето се нуждае от добър дренаж, така че трябва да използвате камъни или нещо подобно. Поставете камъните на дъното.

Смокиня

Можете също така да отглеждате смокини у дома. Но отново се налага да направите отличен дренаж за здраво дърво. Осветлението е важно и за този вид. Но не трябва да държите дървото на пряка слънчева светлина, поливайте растението, докато водата не започне да се разлива. Дървото трябва да се полива веднъж седмично.

Папая

Възможно е също така да оглеждате папая, ако държите дървото при температура не по-малко от 18 градуса. Това растение трябва да се полива често. Също така ще трябва да намалите стъблото, за да успеете да се грижите добре за това дърво. След 7-8 месеца ще видите първите плодове на своя труд.

Черница

Ако имате излишни 10 години, можете да си отгледате едно дърво от черница. Ако нямате, си купете мини дърво, което да расте у дома.

Черницата трябва да се съхранява на място, където получава много слънчева светлина. Трябва да има и голяма саксия (до една трета от дървото). Също така се изисква дренаж.

Трябва да се полива, така че почвата да е доста влажна, но корените да не изгният от изобилието на вода. Също така дървото трябва да се опрашва, средно на всеки шест месеца.

Диня

Динята може да се отглежда в домашни условия. Ще ви трябва голяма саксия и  песъчлива почва. Динята може да се отглежда в топла и светла сграда.

Ще ви трябват тел и дървени пръчки, за да поддържате добре лозата. Същото може да се каже и за динята, тя също се нуждае от нещо твърдо.

Вижте още: Превърнете яйчените черупки в нещо наистина невероятно

Кайсия

Кайсиите също могат да се отглеждат в саксии, но трябва да се съхраняват на слънчево място. Имат нужда от компост и удобна саксия, плюс дренаж. Растението е необходимо да се опрашва на ръка с помощта на четка.

Ако винаги сте искали тези необичайни плодове да растат и във вашия дом, се надяваме да сме успели да ви помогнем в това!

Споделете с приятелите си!