НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Свойствата на зехтина извън кухнята: Ще ви удивят!

Свойствата на зехтина извън кухнята: Ще ви удивят!

0
Свойствата на зехтина извън кухнята: Ще ви удивят!
Свойствата на зехтина извън кухнята: Ще ви удивят!

Ние всички сме чували за големите кулинарни свойства на зехтина. Много готвачи твърдят, че е най-добре да готвите именно с него. Но малко хора знаят за другите начини на неговото приложение. Подготвили сме ви няколко идеи за използване на зехтина извън кухнята. Опитайте!

Как да използвате зехтина за необичайни цели?

Дъвка на подметката

Ако сте настъпили дъвка или, още по-лошо, тя останала на пода, не се притеснявайте. Нанесете малко зехтин върху кърпа и избършете замърсеното място. След това дъвката може лесно да бъде отстранена.

Грижа за перваза

За подпрозоречните первази от гранит е нужно да се грижите от време на време. Идеалното средство за това е зехтинът. Изсипете малко количество масло на перваза на прозореца и го растелете равномерно по повърхността. Дъждът после ще го полира, както трябва.

Полиране на кран

Малко зехтин помага да придадете на смесителя красив блясък, който ще издържи дълго време. Също така, този трик предпазва повърхността от натрупването на котлен камък. Резултатът е просто зашеметяващ!

Масажно масло

За добър ефект не е необходимо да използвате скъпи специални масла за масаж. Използвайте зехтин. По желание можете да добавите към него няколко капки етерично масло. Това средство за масаж ще помогне за облекчаване на напрежението в най-кратки срокове.

Надраскани мебели от дърво

Разбъркайте зехтин и лимонов сок или оцет (2:1). Нанесете малко количество от сместа върху кърпа. Избършете мебелите от дърво. Този метод ще ви помогне да скриете малките драскотини.

Отървете се от листните въшки

Добавете в бутилката с вода малко зехтин и капка течност за миене на съдове. Напръскайте по растенията и се отървете от досадните листни въшки за дълго време.

Средство за почистване на грим

Често средствата за отстраняване на грим съдържат вредни токсични компоненти. Нанесете една капка зехтин върху памучен тампон и избършете лицето си. Всеки грим се отстранява незабавно, като едновременно с това навлажнява кожата на лицето.

Възстановяване на изделията от кожа

Натрийте със зехтин кожата и оставете за известно време. След това избършете с кърпа. Можете да използвате зехтина и като крем за обувки. Нанесете върху обувките тънък слой и избършете с кърпа или салфетка. Ефектът е зашеметяващ!

Овлажнява косата и я кара да блести

Зехтинът е един от най-ефективните средства, които се използват за подхранване и възстановяване на косата. Нанесете няколко капки зехтин на ръцете си, разтрийте и масажирайте скалпа. Срешете косата си. Около час по-късно измийте с шампоан. Към зехтина можете да добавите яйчен жълтък.

Почистване на ръцете

За да почистете ръцете си, смесете захар със зехтин. Нанесете сместа и масажирайте ръцете. Кожата ви ще стане мека и кадифена!

Вижте още: Копър – как да остане свеж няколко месеца! Супер трик!

Цип

Ако ципът е заседнал, този проблем може лесно да бъде отстранен. Почистете зъбите на ципа с памучен тампон, напоен със зехтин. След това бавно раздвижете плъзгача. Готово!

Надяваме се, че след като прочетете тази информация, вие ще използвате “течното злато” не само за салати. Тези полезни съвети за необичайната употреба на зехтина може да ви помогнат да се справяите с много от малките ежедневни проблеми.