НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Нов живот за старите съдове: Вижте нашите оригинални идеи!

Нов живот за старите съдове: Вижте нашите оригинални идеи!

0
Нов живот за старите съдове: Вижте нашите оригинални идеи!
Нов живот за старите съдове: Вижте нашите оригинални идеи!

Когато става въпрос за кухненски прибори и съдове, няма такава дума като “старо”. Има огромно количество информация, която ще ви покаже как да превърнете една стара кана или тенджера в оригинална и много красива вещ.

Затова решихме да ви предложим няколко блестящи идеи. Всеки, който е отворен за новото, ще ги оцени. Всеки, който още не е чувал за подобна идея, ще бъде удовлетворен.

Оригинални цветни саксии

Така, имате стар чайник или чаша, които вече не използвате. Някои от тях дори са отдавна забравени. Но това няма значение. За оригинална саксия можете да използвате всеки вариант! Използвайте по този начин всички стари сервизи, чаши и чайници, които се различават по цвят и размер.

Часовник

Това е смела идея. Купете часовников механизъм от специализирания магазин и  помислете за възможностите за оформление. Може да използвате 12 чаши за цифри или минималистичен дизайн във формата на чиния с циферблат.

Хранилки за птици

За да направите хранилка за птици от старите съдове, е достатъчно да вземете стари чашки и чинийки. Запълнете ги с трохи или зърна и оригиналната хранилка е готова! Тъй като те са със сравнително малък размер, можете да направите няколко от тези хранилки и да ги оставите на балкона или в градината, ако живеете в къща.

Декоративна саксия

Може да използвате дори счупени съдове. Да кажем, че имате една стара саксия. Нейният цвят, разбира се, вече е избледнял, но е лесно да се поправи. Създайте уникална мозайка, като залепите парчета от счупените съдове по стените на саксията. По-добре използвайте многоцветни фрагменти.

Съдове за съхранение

В този случай, можете да използвате половин чаша или чайник. Залепете ги към стената в кухнята, в банята или в работилница. Те ще служат като декорация на пространството и като мини-версия на системата за съхранение на вещи.

Керамичен свещник

Купете няколко обикновенни или ароматизирани свещи. Разтопете восъка и го излейте в стара чаша. Използвайте дебел памучен конец като фитил.

Вижте още: Премахнете запушването на тръбите с това ефективно средство!

 

Разбира се, не всичко, което е счупено или старо, може да се използва еднакво ефективно. Но си струва да опитате да превърнете поне една чаша или стар чайник в оригинална вещ. Дайте воля на въображението си. Резултатът ще ви направи щастливи.