НАЧАЛО РЕЦЕПТИ Пригответе говеждо по тази рецепта. Сочно, вкусно и апетитно!

Пригответе говеждо по тази рецепта. Сочно, вкусно и апетитно!

0
Пригответе говеждо по тази рецепта. Сочно, вкусно и апетитно!
Пригответе говеждо по тази рецепта. Сочно, вкусно и апетитно!

Телешкото или говеждо месо се използва за храна още от незапомнени времена. Римляните, германците и картагенците са отглеждали едър рогат добитък и са го използвали възможно най-рационално. Още тогава сочното говеждо месо се е считало за най-качественото месо, от което могат да се приготвят вкусни ястия.

Когато става въпрос за кулинария, то с основните неща е необходимо да се запознае всеки. Ако не разполагате с основни знания за кухнята, то ще ви бъде много трудно. Например, първото нещо, което трябва да научите е как да държите ножа в ръце, а след това да се научите да готвите по рецепта. Особено, когато става въпрос за месо. Пържолата – именно за нея ще говорим днес.

В сезона на барбекюто и скарата, трябва да бъдем готови и да се научим да приготвяме няколко ястия. Предлагаме ви да се запознаете с рецептата за приготвяне на перфектна пържола. Изгледайте видеоклипа, който ви предлагаме в нашата статия. Според указанията в него, ще е нужно да се “обърнат” и да се “правят нещата по различен начин”, за да стане месото сочно и нежно …

Тези, които не искат или не могат да използват скара, може да приготвят пържола на шиш.

Както е показано във видеото, ние сме свикнали първо да изпечем месото от едната страна, а след това да го обърнем и да направим разрези от другата страна и след това да поставим месото в гореща фурна. Но нещата трябва да се направят точно обратно.

За да получите вкусна пържола, трябва първо да сложите месото във фурната и едва след това да го изпечете на скара или на жар.

Вземете месото, поръсете го със сол и черен пипер, може да добавите още малко сол, а черният пипер трябва да бъде “доста”, уверете се, че подправките са разпределени равномерно по цялото парче месо.

Загрейте фурната до 140 градуса по Целзий. По този начин, месото леко ще се запече, но няма да се препече, тъй като тази част от задачата се възлага на скарата или на жарта.

Когато месото се загрее до 50 градуса по Целзий, необходимо е да го извадите от фурната. Да, за перфектната пържола ще имате нужда от термометър.

След като извадите месото от фурната, оставете го да изстине. Когато вече е леко топло, сложете го на жарта, където трябва добре да се препече.

След 15 минутна почивка, можете да сложите месото върху чугунен тиган. Печете го примерно за около 1-2 минути от всяка страна, при това можете да добавите малко масло за по-добро изпичане.

Вижте ощеТелешки гулаш с червено вино – бързо, лесно и вкусно

Тъй като вътрешността на нашето говеждо месо е вече гореща, вие за достатъчно кратко време може перфектно да запечете повърхността му.

Ако вече се е образувала апетитна коричка – значи приготвяното говеждо месо е готово за консумация и можете да го сервирате!

Пригответе говеждо по тази рецепта. Сочно, вкусно и апетитно!

След като месото е готово, можете първо да го нарежете и след това да го сервирате, но непременно трябва да е горещо.

Във видеото също се посочва, с какво този метод е по-добър от познатият ни “класически” метод за приготвяне на пържоли. Вижте сами:

Какво мислите за този метод?

Не забравяйте да споделите статията с приятелите и близките си!