НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Стари вещи, дрехи и обувки: Изхвърлете ги от дома си веднага!

Стари вещи, дрехи и обувки: Изхвърлете ги от дома си веднага!

0
Стари вещи, дрехи и обувки: Изхвърлете ги от дома си веднага!
Стари вещи, дрехи и обувки: Изхвърлете ги от дома си веднага!

Ние сме заобиколени от най-различни стари неща, от които е дошло време да се отървем, но толкова сме свикнали да са около нас, че просто не им обръщаме внимание.

Но ако искате да се отървете от ненужните боклуци или смятате, че вашият апартамент се нуждае от обновяване, можете да погледнете този списък от 13 неща, които да изхвърлите точно сега.

Стара козметика

Срокът на годност на спиралата, например, обикновено е от два до три месеца, така че да я пазите “за всеки случай” е безполезно.

Стара гъба

Гъбата за тяло не само действително може да бъде едно от най-мръсните неща в дома ви, но тя е и любима среда за размножаването на бактерии. Подменяйте я на всеки три до четири седмици.

Стари слънцезащитни кремове

След изтичане срока на годност на крема той става неефективен. Срокът на годност обикновено е по-малко от три години.

Стари лекарства

Ако не използвате таблетките преди края на техния срок на годност, те могат да станат опасни за организма, особено антибиотиците. Изхвърлете ги от дома си.

Стари списания

Погледнете под масата и изхвърлете прочетените списания или тези, които така или иначе няма да прочетете.

Стара посуда

Пластмасовите съдове за микровълновите фурни и съдовете за съхранение на храни могат да съдържат поликарбонати, които не са полезни за здравето. Купете нови такива, които не съдържат бисфеноли.

Стари обувки

Разбира се, срокът им на годност е строго индивидуален, но ако вече чувствате, че вашите обувки са стари и стоят по различен начин на краката ви, ги изхвърлете без съжаление.

Стара четка за зъби

Лекарите препоръчват да сменяте четката за зъби на всеки три месеца поради износване. Ако косъмчета на четката ви, са се пръснали в различни посоки, е време да си купите нова.

Дрехи, които не носите

Ако не сте обличали нещо вече шест месеца, е време да се отървете от него. В противен случай, се сблъсквате със сериозното претрупване в гардероба!

Остатъци от храна

Бъдете изключително внимателни с полуизядените храни в хладилника. Много от тях могат да бъдат изключително опасни за вашето здраве.

Стари контактни лещи

Дори и контактните лещи с по-продължително носене трябва да се сменят максимум веднъж на всеки три месеца, дори и ако те изглеждат чисти и са съхранявани в дезинфектиращ разтвор.

Вижте още: Не изхвърляйте кората на бананите: 10 начина как да я използвате

Остарели подправки

За съжаление, ароматните подправки в шкафа не траят вечно. Билките се съхраняват от една до три години, както и семената – не повече от четири години.

Филтри за почистване на въздуха

Филтрите трябва да се подменят най-малко веднъж годишно, след това стават безполезни.