НАЧАЛО ЗДРАВЕ Излекувайте гастрита и язвата с мед. Вече знаете всичко!

Излекувайте гастрита и язвата с мед. Вече знаете всичко!

0
Излекувайте гастрита и язвата с мед. Вече знаете всичко!
Излекувайте гастрита и язвата с мед. Вече знаете всичко!

1) Воден разтвор с мед

Разбъркайте 1 литър топла вода със 150 грама (за предпочитане липов) мед. Целият обем разпределете на 4 дози. Първата част приемайте сутрин на гладно, последната доза – точно преди лягане. Водата трябва да се загрява преди употреба – в противен случай ефектът ще бъде много по-малък. Курсът на лечение е 1 месец.

2) Чист мед

Яжте мед в чиста форма и пийте вода: 4 пъти на ден е необходимо да приемате 1 чаена лъжичка мед. Първия път – преди закуска, последния път – преди лягане в продължение на един месец.

3) Мед и алое

Този метод е много добър при ерозивен гастрит. Ще ви трябват 200 грама мед и 200 грама листа от алое (растението трябва да бъде на най-малко 5 години). Листата от алое поставете преди това във фризера в продължение на 3 дни. Разтопете меда на водна баня. Докато меда се разтваря, минете листата през месомелачка. След като меда заври, добавете кашата от алое и варете в продължение на 3 минути, като разбърквате непрекъснато.

Съхранявайте на долния рафт на хладилника. Лечебните свойства се съхраняват в продължение на 2 седмици, не е подходящо за продължителна употреба.

Взимайте сутрин на празен стомах по 2 супени лъжици и преди всяко хранене – по 1 супена лъжица. Преди да си легнете – 2 супени лъжици. Курсът на лечение е 3 седмици. Ако е необходимо, повторете седмица по-късно.

4) Мед и мляко

Всяка сутрин на празен стомах пийте чаша топло мляко с 2 супени лъжици мед.

5) Специален чай за язва и гастрит

Чаената терапия помага да се справите с ужасните болести като язви, гастрит, колит, панкреатит, дисбиоза и др. Когато имате проблеми, започвате да усещате болки в тялото, а когато всичко ви е наред, тялото ви е в тонус. Това означава, че цялата система има пряко въздействие върху здравето ви.

Ако страдате от силна болка, приемайте средството не само сутрин, но през деня на малки глътки, но често. Най-добре е да пиете поне 1 литър на ден. Курсът на лечение е 3 седмици.

6) Мед и лайка

На водна баня разтопете 100 грама мед и добавете към него 1 супена лъжица лайка. Плътно покрийте и варете в продължение на 10 минути. След това разредете с 1 литър вода, разбъркайте добре, за да избегнете образуването на утайка.

Прецедете и изсипете в стъклен съд. Съхранявайте в хладилника. Приемайте по 1 чаша сутрин на гладно, един час преди закуска. През деня пийте по 1/3 чаша преди всяко хранене. Вечерта, един час преди лягане, изпийте още една чаша. Курсът на лечение е 2 седмици.

Вижте още: Главоболието ви е ужасно? Ето как да го облекчите!

7) Мед за “първа помощ”

При тежки усещания на болка: 100 грама сметана, 2 супени лъжици мед, 1 супена лъжица краве масло и 1 ампула 2% новокаин. Медът и маслото разтопете на водна баня, като разбърквате непрекъснато. Новокаинът добавете в сметаната, след това смесете всички съставки и разбъркайте добре отново.

Половината средство изпийте веднага, втората половина – след 15 минути. Полежете най-малко един час. Като правило, ще премине и най-силната болка. Но не забравяйте, че този инструмент е само спешна мярка, която да намали болката. Да излекувате вашия гастрит по този начин, е малко вероятно.