Със сигурност сте нямали представа, че можете да се лекувате със солена вода. Експертите уверяват, че пиенето на топла вода с морска сол на празен стомах в продължение на 7 дни буквално възстановява всяка клетка на тялото. Водата е източник на живот и тя е абсолютно естествена за организма.

Укрепване на костите, нормализиране нивата на кръвната захар, ускоряване обмяната на веществата, подобряване на имунната система – това е само малка част от предимствата на една чаша от тази лечебна течност.

Опитайте се да пиете солена вода 7 дни и ще постигнете впечатляващ резултат!

Пречистване със солена вода

В стъклена чаша с гореща вода разтворете 1 чаена лъжичка морска сол. Разбъркайте до пълното й разтваряне. Опитайте на вкус: ако течността ви изглежда твърде концентрирана, малко разредете.

Пийте солената вода 7 дни всяка сутрин на празен стомах. След това си вземете почивка за една седмица, а след този период практиката може да продължи.

Важно: лечението със солена вода е противопоказано за тези, които страдат от нарушения в бъбреците!

Полезните свойства на солената вода

Водата с морска сол е склад на важни минерали за тялото ни. Химиците са идентифицирали повече от 80 елемента. Не предприемайте диета без сол, ако искате органите ви да функционират нормално.

Солта действа като естествен антибиотик за червата. Питейната вода със сол ускорява процеса на храносмилане.

Солената вода помага за предотвратяване на остеопороза и чупливост на костите.

Тя поддържа нормални нива на течности в организма. Дори и медицинския физиологичен разтвор има солен вкус.

Благодарение на високото съдържание на минерали, важни за нервната система, редовното пиене на солена вода ще нормализира емоционалното състояние и ще предотврати безсънието. Солта поддържа нивото на серотонин и мелатонин – основните антидепресанти.

Солта стимулира втечняването на слузта в белите дробове и синусите при настинки и грип. Тя помага да премахнете слузта от тялото.

Вижте още: Главоболието ви е ужасно? Ето как да го облекчите!

Една чаша вода със сол възстановява цвета на кожата.

Всички тези предимства са валидни по отношение на водата с морска сол, обикновената готварска сол е негодна за терапевтични цели. Природата ни предоставя много източници за изцеление. Кажете на приятелите си за тях.