НАЧАЛО ЗДРАВЕ Алкохолизмът – кое ефективно средство ще ви излекува завинаги

Алкохолизмът – кое ефективно средство ще ви излекува завинаги

0
Алкохолизмът - кое ефективно средство ще ви излекува завинаги

Алкохолизмът е сериозно заболяване, което не бива да бъде пренебрегвано. Всяка навременна помощ оказана на любителите на чашката може из основи да промени техния живот. Много хора разчитат на лекарите, за да се справят с този проблем, а друга не малка част се обръщат към отдавна доказаните методи на народната медицина.

Алкохолизмът и лечението му по естествен път е не само ефективно, но често и по-удобно за пациента и за неговите близки, отколкото престоя му в рехабилитационен център или в болница за медикаментозно лечение.

Колкото повече народните методи за лечение се опитват да спасят алкохолиците от захвата на “зелената змия” (така се нарича алкохолната зависимост в Русия), толкова повече хората с афинитет към чашката активно отхвърлят всички опити на семейството и приятелите си, да ги избавят от алкохолната зависимост.

Билково лечение на алкохолизъм

Специалните билкови чайове и отвари могат да окажат значителна помощ в борбата срещу алкохолизма. Ето няколко изпитани с времето рецепти от натурални съставки:

Билкова смес, ефективна при лечение и профилактика на алкохолна зависимост

. 4 чаени лъжички пълзяща мащерка
. 1 чаена лъжичка жълт кантарион
. 1 чаена лъжичка пелин

Билките трябва предварително да се измерят, смелят, да се разбъркат и да се залеят с чаша вряла вода. Отварата трябва да престои два часа, след което може да се приемат по 1-2 супени лъжици, преди хранене през целия ден (3-4 пъти на ден). След две седмици лечението ще даде първите си видими резултати, а целият курс продължава 3 месеца.

Внимание! Открито е уникално средство, предизвикващо отвращение към алкохола! Възможно е алкохолизмът да бъде преборен само за една седмица! Четете нататък …

Настойка от корените на девисил

. няколко корена девисил
. няколко дафинови листа
. 250 мл водка

Корените от девисил трябва да се смелят внимателно, да се поставят в малък стъклен съд и в него да се добавят дафиновите листа. Всичко това се залива с 250 мл водка. Получената смес трябва да престои в продължение на две седмици. След това е необходимо да я пиете вместо водка, но в много по-малки количества: цялото съдържание на настойката трябва да се консумира, разпределено за период от една седмица. Две-три седмичното лечение с настойка от корените на девисил задължително ще дадат положителен резултат.

Настойка от корените на джинджифил

. 1 супена лъжица джинджифил на прах
. 1 чаша вода

Залейте джинджифила на прах с чаша вода и оставете да заври, нека ври 5 минути на слаб огън. Получената настойка трябва да престои един час, след което можете да я приберете в хладилника. Това лечебно средство се използва често в случаите, когато се опитваме да лекуваме болния без негово знание. Една-две супени лъжици от настойката се смесват с чаша водка и този лечебен “коктейл” се предлага на алкохолика, вместо обичайната водка.

След като пациентът отпие от тази настойка, ще получи пристъпи на гадене и повръщане. След няколко подобни сеанса, алкохоликът ще се отврати от спиртната напитка, независимо дали в нея е добавена настойка или не. Но трябва да бъдем много внимателни, тъй като корените от джинджифил са отровни и затова този метод не трябва да се прилага прекалено често – достатъчни са 2-3 приема. За бременните жени и за пациентите, страдащи от исхемична болест на сърцето (стенокардия), такъв метод на лечение е противопоказен.

Настойка от дафинови листа и тиквени семки

. 1 чаша счукани тиквени семки
. 2 по-едри дафинови листа

Поотделно се заливат с по една чаша водка тиквените семки и дафиновите листа, всяка съставка в отделна чаша. След две седмици престой е необходимо да се прецедят получените течности. По този начин ще получите около две чаши “обогатена” водка, които трябва да се дават в малки количества на пациента, редувайки двата вида, вместо обичайната водка. Дафиновият лист причинява стомашно разстройство, а тиквените семки често предизвикват мъчителни пристъпи на гадене и повръщане. Този ефект от пиенето на алкохол много скоро ще развие у пристрастения устойчиви рефлекс на отвращение към алкохола.

Отвара от мечо грозде (за отказване от бира)

. 2 супени лъжици листа от мечо грозде
. 1 чаша вода

Залейте билката мечо грозде с чаша вода и загрейте течността, докато заври. Нека да ври в продължение на 15 минути. От получената отвара е необходимо да се взема по една супена лъжица, 5-6 пъти на ден. Около два месеца лечение с тази отвара би трябва да даде положителен резултат.

Лечение на алкохолна зависимост с народни средства

Силата на билките не е единственият метод за справяне с алкохолизма. Алкохолизмът може да се пребори и с други много по-оригинални начини, с помощта на които да избавим алкохолика от зависимостта му.

Лечение с помощта на кисели ябълки

Принципът на лечението е много прост: пациентът трябва да изяжда всекидневно по около три ябълки от кисели сортове. Интересното е, че се препоръчва, един ден преди консумирането на ябълките, в тях да се забодат по 7 железни гвоздея. След 24 часа, гвоздеите се отстраняват и ябълките се предлагат на пациента. При това е необходимо зависимият да ограничи приема на солени и мазни храни, премахвайки от диетата си яйца, зеле, грах, подправки, лук и млечни продукти. По-добре е да се изберат пълнозърнести храни, зеленчуци, постно месо и кисели плодови напитки. Счита се, че спазването на тази “диета” за период от шест седмици, ще бъде достатъчно, страдащият от алкохолна зависимост да се избави от нея.

Вижте ощеЧесто ли ходите до тоалетната през нощта? Прочетете това!

Лечение с димящи брезови клонки

Приписват се лечебните свойства на дима от горящи клони от бреза. Брезовите клони щедро се поръсват със захар и се подпалват. Необходимо е клоните да изгорят, а след загасянето им да позволим на пациента да вдиша получилият се след гасенето дим. След такава “инхалация”, на пристрастеният се дава да изпие чаша водка. Говори се, че този метод бързо отказва алкохолика от тази негова пагубна привичка.

Орехови реси (зелените увиснали цветове – реси)

По време на цъфтежа на орехите, по клоните се образуват зелените увиснали цветове – орехови реси. Напълнете с тях половин литров буркан и го залейте с водка. След около 10 дни ореховата настойка ще е готова за употреба. Тя се дава на алкохолно зависимия пациент, вместо обичайната спиртна напитка.

Прах от смелени черупки на речни раци

Черупките от сварени речни раци се смилат и се добавят към храната на алкохолика (половин чаена лъжичка на едно хранене, 3-4 пъти на ден). Методът гарантира, че след обичайния прием на алкохол, зависимият ще почувства силно гадене и ще го измъчват пристъпи на повръщане. Не след дълго, алкохоликът ще придобие силно отвращение към алкохола.

Алкохолизмът е възможно да се излекува с тези естествени методи. Споделете ги с приятелите си.