НАЧАЛО ЗДРАВЕ Без повече гъбички по вашите нокти, ако направите това!

Без повече гъбички по вашите нокти, ако направите това!

0
Без повече гъбички по вашите нокти, ако направите това!
Без повече гъбички по вашите нокти, ако направите това!

Нашите нокти са част от нашите ръце и крака, и въпреки че те нямат жизнено важен смисъл, както сърцето или другите органи, те са също са ни необходими. Свикнали сме да ги виждаме на нашите ръце.

Причината, която влияе на здравето на нашите нокти, са гъбичките, които се образуват по тях, и като по правило ги оцветяват в жълто или почерняват. Това е един много неприятен проблем, особено при жените, ако изглеждат много зле. Много хора страдат от гъбички и това води до неприятна миризма.

Гъбичките могат да се появят в резултат от действието на влага, използването на затворени обувки т.н. За да не се появяват гъбички, трябва да действате бързо и да приложите следните естествени средства.

Съставки:

6 чаши вода

3 супени лъжици сода за хляб

1/2 чаша ябълков оцет

Как да ги приготвите?

Смесете всички съставки до получаването на хомогена смес. Водата трябва да бъде топла, така че да получите най-добър ефект.

Вижте още: Ябълков оцет – храна и лекарство за 27 заболявания

След това натопете краката си в този разтвор в продължение на 15 минути, като през това време прилагате ексфолиращ масаж върху кожата.

Възможно е да направите и смес от сода за хляб и оцет и да я приложите директно върху нокътя. Ако изберете този вариант, трябва да оставите сместа да действа през нощта.