НАЧАЛО ЗДРАВЕ Замразете лимоните за по-голям ефект върху здравето ви!

Замразете лимоните за по-голям ефект върху здравето ви!

0
Замразете лимоните за по-голям ефект върху здравето ви!
Замразете лимоните за по-голям ефект върху здравето ви!

Лимоните са едни от най-полезните плодове в света, които имат положителен ефект върху човешкото здраве, а също така имат и отличен вкус.

Лимоните са страхотни за детоксикация на организма. Лимоновия сок съдържа хранителни вещества, които има положителен ефект върху имунната система.

От друга страна, може да замразявате лимоните, без те да губят своите лечебни свойства. Лимоновата кора укрепва имунната система, помага за регулиране на нивата на холестерола, тя е една чудесна профилактика срещу рака. Лимонът помага да се отървете от бактериите и паразитите.

Тук са изброени най-полезните свойства на този плод:

  • Профилактика срещу астма
  • Борба с възпаления
  • Детоксикация на бъбреците и черния дроб
  • Повишава имунитета
  • Регулира високото кръвно налягане
  • Отстранява вредните бактерии
  • Лекува депресията и стреса
  • Бори се срещу рака

Лимоновит сок е изключително богат на витамин С, докато кората ефективно премахва токсините от тялото. Проучванията показват, че лимоновата кора съдържа 5-10 пъти повече витамини.

Преди няколко десетилетия, учените са изследвали ефекта на лимоните върху раковите клетки. Те откриват, че тези плодове унищожават злокачествените клетки при няколко типа рак, включително рак на белия дроб, гърдата и дебелото черво.

Най-доброто нещо е, че лимоните, за разлика от химиотерапията, се насочват само към раковите клетки и не засягат здравето.

Според д-р Мерилин Гленвил, диетолог и експерт по здравето на жените, корите на различните плодове могат да подобрят имунната система и здравето. Тя също така твърди, че коктейлите са по-полезни, отколкото соковете, тъй като те  съдържат и парчета плодове, включително от кората.

Лимоновите коктейли имат горчив вкус, но ако ги замразите, можете да се отървете от горчивината.

Вижте още: Ябълков оцет – храна и лекарство за 27 заболявания

Ето защо напомняне,  как да замразите лимони:

Използвайте ябълков оцет за дезинфекция на лимоните. След това ги изплакнете и оставете да изсъхнат. После ги оставете във фризера до следващата сутрин, а на сутринта ги избършете.

Замразените лимони могат да се добавят към различни ястия, коктейли, чай, сладкиши, десерти и супи.