НАЧАЛО ЗДРАВЕ Кожните проблеми ще изчезнат, след като използвате ябълков оцет!

Кожните проблеми ще изчезнат, след като използвате ябълков оцет!

0
Кожните проблеми ще изчезнат, след като използвате ябълков оцет!
Кожните проблеми ще изчезнат, след като използвате ябълков оцет!

Кожните проблеми – екзема, акне и старчески петна безпокоят много хора. Грозните и неприятни обриви могат да бъдат получени по различни начини върху кожата, но никакъв универсален лек не съществува за тях.

Още по-лошо, много от хората са изправени пред факта, че най-различните кремове и мазила само допълнително дразнят кожата. Логично е да се запитаме: Има ли естествено средство за кожните проблеми?

Какво представлява ябълковият оцет?

Най-вероятно познавате ябълковия оцет като кулинарна съставка, но не се страхувайте да мислите нестандартно. Ябълковият оцет е най-доброто средство за кожните проблеми.

Неговите рН свойства, естествени алфа-хидрокси киселини и оцетна киселина, го правят идеалено успокояващо и възстановяващо средство за кожата.

Защо да използвате ябълков оцет?

Ябълковият оцет има отлична репутация като средство за премахване на кожните заболявания – от умерено суха до по-сериозен вид нарушения като псориазис. Нивото на рН в ябълковия оцет е същото като това на човешката кожа. Това му позволява да успокои сухата и раздразнена кожа.

В допълнение, природните киселини стягат порите и кожата, тонизират епидермиса.

4 домашни средства на базата на ябълков оцет.

За старчески петна

Алфа-хидрокси киселините, съдържащи се в ябълковия оцет, могат да ви помогнат да премахнете мъртвите клетки по кожата. При редовна употреба, те ще спасят кожата ви от старчески петна.

Приложение:

Нанесете чист ябълков оцет директно върху старческите петна. Използвайте памучен тампон, за да избършете засегнатата област на кожата.

Оставете за 30 минути. За най-добри резултати, повтаряйте два пъти на ден в продължение на 6 седмици.

При акне

Съдържащата се в оцета ябълчена киселина го прави отлично средство за почистване на лицето. Той не само успокоява кожата, но също действа като противогъбично и антибактериално средство.

Приложение:

Избършете кожата с малко количество ябълков оцет. Не е необходимо да го разреждате. Не забравяйте добре да измиете лицето си с вода.

Тонизира кожата

Съдържащите се съставки в ябълковия оцет намаляват порите и подобряват притока на кръв към кожата, така че може да го използвате за тонизиране на кожата.

Приложение:

Смесете половин чаша вода и ½ чаша ябълков оцет с няколко капки лавандулово масло. Нанесете върху кожата с памучен тампон, оставете за 2 минути.

Щателно изплакнете с чиста вода. Повторете два пъти на ден.

При слънчево изгаряне

Слънчевите изгаряния често са съпроводени с болка и сърбеж, поради което тяхното лекуване е продължително. Ябълковият оцет е натурално стипчиво средство, което ще ускори лечението и ще намали паренето и сърбежа.

Приложение:

Смесете равни части хладка вода и ябълков оцет. Нанесете директно върху изгореното. Ако е необходимо, повторете няколко пъти на ден.

Вижте още: Най-ефективното прочистване на тялото! Опитайте го!

Допълнителни съвети:

  • Въпреки, че използването на ябълков оцет като средство за грижа за кожата ви помага, резултатите няма да са мигновени. Това трябва да го запомните.
  • Сериозните кожни заболявания изискват по-основно лечение, отколкото натриването с оцет. Например, екземата понякога може да доведе до инфекция и изисква антибиотици.
  • Ябълковият оцет може да раздразни кожата, така че не го използвайте върху отворени рани. Въпреки че е естествен продукт, в редки случаи, може да предизвика алергични реакции. Признаци на алергична реакция са обрив, затруднено дишане и подуване.
  • Понякога някои заболявания на кожата може да се влошат. В някои случаи, ябълковият оцет може да доведе до изгаряне или възпаление.

Във всички случаи, трябва да се консултирате с лекар незабавно.