НАЧАЛО ЗДРАВЕ Преборете остеопорозата с помощта на този здравословен сок!

Преборете остеопорозата с помощта на този здравословен сок!

0
Преборете остеопорозата с помощта на този здравословен сок!
Преборете остеопорозата с помощта на този здравословен сок!

Остеопорозата прави костите крехки и това се отразява на цялата структура на костите, както при мъжете, така и при жените.

Как се получава остеопорозата?

Костите на човешкото тяло са образувани от основа, върху която са депозирани и подредени комплекси от калциеви минерали.

Нашата костната структура винаги се обновява и клетките, наречени остеобласти, са отговорни за производството на новата костна тъкан. Тези две комбинирани клетки могат да поправят счупените кости и дават обяснение защо човешкият скелет напълно се подновява на всеки 10 години.

Но когато остеобластите абсорбират много стари части, те не могат да заместят новата кост.

По този начин, костната структура става по-пореста и костите губят сила. И когато имате много загуба на костна тъкан, се развива остеопороза.

Остеопорозата е свързана с възрастта. Но също така може да се дължи на неправилно хранене и лоши навици. Тя засяга мъжете и жените, но се отразява повече на жените, което се дължи на спада в производството на естроген след менопаузата.

Ниското производство на костна маса може да се дължи на няколко фактора, като например генетика, тютюнопушене и алкохол, храни, бедни на витамин D, заседнал начин на живот и т.н.

Симптомите обикновено се появяват, когато вече скелетната система е значително увредена, така че превенцията е най-добрият вариант в борбата срещу остеопорозата. Затова е необходимо да водите активен начин на живот, да спазвате диета, богата на калций и магнезий, както и да се разхождате на слънце.

Препоръчваме ви този приятен и лесен сок, който е в състояние да намали ефекта от остеопорозата и да предотврати нейното развитие.

Сокът от зеле за лечение на остеопороза е отличен инструмент, тъй като този зеленчук е богат на калций, който укрепва костите и зъбите.

Съставки:

5 свежи зелеви листа

200 мл сок от моркови, ябълки или пречистена вода

Вижте още: Здравословна напитка премахва острите болки в ставите!

Получаване:

Поставете съставките в блендер и разбъркайте до гладка смес.

Зелето предпазва от костни заболявания като остеопороза, артрит и остеоартрит, и е отличен източник на биофлавоноиди – вещества, които защитават организма от дегенеративни заболявания, включително рак.

Увеличаването на дневния прием на зеле чрез сокове или салати, е чудесна възможност да имате здравословен начин на живот и да предотвратите заболяването.